Domáce musli tyčinky

nikiss - fotkanikiss, 2. marca 2013
Domáce musli tyčinky
Foto: nikiss

Tyčinky pripravujem z domáceho musli. Výhodou je, že si môžete sami voliť alternatívy medzi surovinami. Musli tyčinky sú nenáročné na prípravu, zato sú veľmi Zobraziť celý popisTyčinky pripravujem z domáceho musli. Výhodou je, že si môžete sami voliť alternatívy medzi surovinami. Musli tyčinky sú nenáročné na prípravu, zato sú veľmi dobrou voľbou "do kabelky" keď pocítite hlad mimo domu:-)

4-6
porcie
10 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Hotové musli mierne opražime na panvici bez oleja, nasypeme do misky, pridáme med, pomiešame a ešte horúce nasypeme na potravinársku fóliu, ktorou ich silno zrolujeme a poriadne stisneme. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí tyčinky pekne držia tvar:-) Je na vás koľko gramov musli použijete a koľko tyčiniek si z nich pripravíte. Ja si ich rozdeľujem na cca 5 častí, každú zvlášť zrolujem a uložím na tmavé chladné miesto.

Diskusia k receptu

ocko
no parada nemusim kupovat smejd a viem co tam mam a zajtra idem pripravit si zdravu tycinku dakujem
andulka2
Použiť hotové musli na tyčinky nie je domáce musli. Urobte si domáce musli takto: Okrem tohto vyjde jedna tyčinka na polovicu ceny, sú určite bez chémie.
25 dkg ovsené vločky zmiešať s 20 dkg semiačok (sezam,ľan,slnečnica, sekané orechy alebo mandle) opražiť na panvici na sucho, aby boli vločky zlatavé. Miešajte aspoň 10 minút, semiačka budú praskať, uvoľní sa ich vôňa do hmoty. Vysypať do misy a pridať 10 dkg pokrájané sušené ovocie Podľa vlastného výber. Výborné sú brusnice z TESCA. Osobitne v kastrólku rozpustiť 10 dkg masla, 4 lyžice medu a 10 dkg hnedý cukor, aby bola hmota priehľadná. Vyliať do pripravenej zmesi a zamiešať. Na plech (30x30) dať pečiaci papier, vysypať hotovú zmes a roztlačiť. Vrch dobre utlačiť, môže sa aj päsťou. Nechať vychladnúť, stačí hodina. 80 dkg Vás vyjde na cca 4,25 eura, teda minimálne 20 tyčiniek za ktoré by ste v obchode zaplatili 8 eur a v tých, čo si doma urobíte určite nie je žiadna chémia ani margarín. Aj dáte 30 dkg ovsenných vločiek namiesto 25dkg hmota sa Vám nespojí a budete mať výborné musli do bieleho jogurtu.
tatiana23
andulka2, aj ja ďakujem. Súper. Hneď keď prídem z práce dám sa do toho...
martamm
andulka,Nikiss jasne píže "mussli domáce", čiže nie kupované, náhodou ako nápad výborné pre tých, ktorí radi zdravo maškrtia. Ale na druhej strane ďakujem za recept na domáce mussli, hoci aj ja mám svoj, rada skúsim nový
pseudocognac
ovsene vlocky jem rano s mletym lanom, psenicnymi klickami, goji, medom, pripadne pohankovymi vlockami, nevidim dovod to piect, iba to znizuje hodnotu potravin. a davat do vlociek maslo, ked ovos ma vyse 1500 kJ na 100 g, a dava sa napriklad aj zvieratam, ktore podavaju vysoke vykony ako su dostihove kone a plemenniky, to nechapem uz vobec.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia