Foto: nikiss
Tyčinky pripravujem z domáceho musli. Výhodou je, že si môžete sami voliť alternatívy medzi surovinami. Musli tyčinky sú nenáročné na prípravu, zato sú veľmi Zobraziť celý popisTyčinky pripravujem z domáceho musli. Výhodou je, že si môžete sami voliť alternatívy medzi surovinami. Musli tyčinky sú nenáročné na prípravu, zato sú veľmi dobrou voľbou "do kabelky" keď pocítite hlad mimo domu:-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hotové musli mierne opražime na panvici bez oleja, nasypeme do misky, pridáme med, pomiešame a ešte horúce nasypeme na potravinársku fóliu, ktorou ich silno zrolujeme a poriadne stisneme. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí tyčinky pekne držia tvar:-) Je na vás koľko gramov musli použijete a koľko tyčiniek si z nich pripravíte. Ja si ich rozdeľujem na cca 5 častí, každú zvlášť zrolujem a uložím na tmavé chladné miesto.
25 dkg ovsené vločky zmiešať s 20 dkg semiačok (sezam,ľan,slnečnica, sekané orechy alebo mandle) opražiť na panvici na sucho, aby boli vločky zlatavé. Miešajte aspoň 10 minút, semiačka budú praskať, uvoľní sa ich vôňa do hmoty. Vysypať do misy a pridať 10 dkg pokrájané sušené ovocie Podľa vlastného výber. Výborné sú brusnice z TESCA. Osobitne v kastrólku rozpustiť 10 dkg masla, 4 lyžice medu a 10 dkg hnedý cukor, aby bola hmota priehľadná. Vyliať do pripravenej zmesi a zamiešať. Na plech (30x30) dať pečiaci papier, vysypať hotovú zmes a roztlačiť. Vrch dobre utlačiť, môže sa aj päsťou. Nechať vychladnúť, stačí hodina. 80 dkg Vás vyjde na cca 4,25 eura, teda minimálne 20 tyčiniek za ktoré by ste v obchode zaplatili 8 eur a v tých, čo si doma urobíte určite nie je žiadna chémia ani margarín. Aj dáte 30 dkg ovsenných vločiek namiesto 25dkg hmota sa Vám nespojí a budete mať výborné musli do bieleho jogurtu.
:-) môj recept skoro rovnaký ako tvoj, len ja nepridávam maslo ani cukor a nedávam zmes zapiecť. V panvici zmiešam zmes s medom a ešte horúce zrolujem do fólie.