Kváskové lokše

siisa - fotkasiisa, 1. decembra 2017
Kváskové lokše
Foto: siisa

U nás doma veľmi obľúbená príloha hlavne ku kačacine. Na prípravu využijete zvyšný kvások z chladničky.

7
porcií
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
500 g varené
1 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke. Keď vychladnú postrúhame na jemnom strúhadle, alebo pretlačíme. Pridáme 1 polievkovú lyžicu kvásku z chladničky a múku, ja som použila špaldovú hladkú. Osolíme. Zamiesime cesto. Ak sa lepí, pridáme múku, až kým nevznikne nelepivé cesto. Cesto necháme na tanieri prikryté fóliou podpočívať asi pol hodinu. Potom ho na doske ešte prepracujeme. Zoberie nám ešte trochu múky. Rozdelíme ho na bochníky o váhe približne 100 g.

  2. 2

    Každý bochník opäť prepracujeme a na pomúčenej doske rozvaľkáme.

    Kváskové lokše - obrázok 2
  3. 3

    Na suchej rozpálenej panvici opečieme z oboch strán. Dáme na tanier a potierame masťou, alebo maslom... použijeme to čo nám chutí lepšie. Podávame s pečenou kačkou. Dobrú chuť !

    Kváskové lokše - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Lokše, to je příloha, kterou znám jen z obrázků, recptů. A kváskové lokše, to je pro mě úplné neznámo. Jsi šikulka, milá SImonko, díky za další kváskový receptík!
1x siisa
mraveci
Vyzerajú moc dobré. Kváskové som ešte nejedol, ale rád by som ochutnal.
1x siisa
afataga
No jasne, kto iny moze pridat kvaskove lokse? :-), vyzeraju paradne.
1x siisa
jack
Ahooj Siisa.Pekne a určite dobre si napiekla.Viem si ich predstaviť s dobre upečenou kačicou a červenou kapustou.Hmmm...to by bola hostinka.Mastnô by som mala až za ušami-DDD
1x siisa
siisa
@Haji , ďakujem, ale ani netušíš o čo prichádzaš. Lokše sú aj s kyslým mliekom úžasné ! A kváskové ? Čo ti poviem, šup, šup kvások máš, tak dotoho ! :)
@Mraveci , ďakujem, lokše mám rada či kváskové či bez kvásku, ale s kvások im dá chuť. Len to, že ich veľa nezješ.
@Cesminaz , ďakujem, zajtra pečiem kačku, dnes som si urobila kapustu. Lokše som musela dnes robiť z dvojitej dávky.
@Olinecka , ďakujem za milý komentár. Robila som aj zo špaldovej aj z pšeničnej múky, oboje chutili.
@Atafaga , :-) :-) , ďakujem :-) no dobre, priznávam, že ten kvások pridávam skoro všade, kde je múka :-)
@Staja , ďakujem, treba skúsiť, veď nemusí každému chutiť, ale za skúšku nič nedáš :)
@Jack , ahoooj, ďakujem, zajtra z toho bude kompletné jedlo :-) a bude aj mastnô za ušami :-) :-D a s kváskom chutia skvele
2x haji a jack
havino
len názov vidím a viem, že od teba recept môže byť kváskový, Simonka len mi povedz, čo kvások v nich, zmenil chuť ? kedže nie je rozkvas, tak kvások tam nie je na na nafuknutie, čo ani pri lokšoch nechceme, ale asi iba na chuť ? lokše pečiem na sviatky stále, tak som zvedavá, ale nestíham ich robiť na odskúšanie už, tak preto sa pýtam
izabella929
@siisa ,ja nekváskujem, takže si chuť ani nedokážem predstaviť...ale lokše robím a milujem takže tá chuť musí byť skutočne pre mňa zaujímavá...šikulka kvásková...)
1x siisa
siisa
@Havino , :-) :-) , áno, presne ako píšeš :-)
@Izabella929 , ďakujem, každému to nemusí chutiť, ale ja osobne som sa nestretla s jediným človekom, ktorého keď som ponúkla a skúsil kváskové ( to nemyslím len lokše ), že by mu to nechutilo :-) ja verím, že raz sa na to dáš !
siisa
Milá @Mitzy , ďakujem ti veľmi pekne za milý komentár, chutili ale dala som si jednu a dosť :)
@Majlus , ďakujem, to ma teší, že vyskúšaš :)
monty469
Noo z kvasku som uz piekla kadeco, no lokse este nie. Vyzeraju velmi lakavo a k tomu kacka a cervena kapusta.....
siisa
Milá @Monty , ďakujem, páči sa mi veta, že z kvásku som už piekla kadečo :) Takže mi je jasné, že pečieš úplne všetko všetko :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia