Cibuľové fašírky a dip z plesňového syra fotorecept
Marián Hajtol
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 13. apríla 2018
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 13. apríla 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Fašírky: | |
| 340 g |
|
| 10 ml |
|
| 1 strúčik |
|
| 100 g (uvarená) |
|
| 60 g (vyzretý kravský) |
|
| 20 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 ks |
|
| 50 g |
|
| 150 g |
|
| (na vyprážanie, fritovanie) |
|
| Dip: | |
| 200 g |
|
| 130 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky. Dozlatista opečieme na oleji a pred koncom pridáme cesnak. Necháme vychladnúť.
-
2
Fazuľu roztlačíme a zmiešame so syrom, s cibuľou a petržlenovou vňaťou. Dochutíme soľou a korením. Tvoríme guľky, ktoré obalíme v múke, vo vajíčku a v strúhanke. Fritujeme približne 4 minúty dozlatista.
-
3
Syr nastrúhame, jemne vmiešame do smotany spolu s korením, so soľou, s pažítkou a citrónovou šťavou. Osušené fašírky podávame s dipom. Sú výborné aj bez prílohy.








Diskusia k receptu