
Mašličky s teľacím mäsom
Uvarené cestoviny pokvapkáme olejom, premiešame a uložíme na teplé mieste.

Amuse-bouche po grécky
od minulého leta, kedy som bola opäť raz v Turecku, snívam o najlepších vyprážaných kalamároch,...

Šťavnaté mäsko na zemiakoch
Tento recept si pamätám ešte od mojej mamy. Vždy keď ho varila, tak sme sa...

Kuracie medailónky na opekanom patizóne s čili-limetkovým dresingom a cesnakovou hriankou
Trošku som improvizoval a vyšlo mi toto!Je to zmes chutí kuracieho mäska, čili, limetky a patizónu. Neuveritelne...

Slaný koláč s tofu a horčicou
Slaný koláč s krémovou plnkou sviežej horčicovo-kyselkavej chuti s bylinkami.

Pečená ovsená kaša
Priateľ si túto kašu veľmi pochvaľoval a robím ju doma pravidelne! :-)

Vysmážaná špargľa
Zo syra nastrúhaného na jemno, mlieka vajec, múky a soli urobíme cestíčko. Šparglu necháme odkvapkať...

Tvarohovo-medový zákusok
na formu s priemerom 26 cm čas prípravy: 45 min čas chladenia: 3 hodiny dúfam že recept si nájde...

Šťavnatá ryža Belava
Ryža v bielom "rúchu", šťavnatá vďaka jogurtu, trošku so zvýraznenou chuťou od slaninky. Kto...

Pikantné špagety s grilovanou brokolicou
Kombináciu chilli, brokolice a špagiet som nikdy predtým neskúšala a milo prekvapila. Špagety sú chutné,...

Kelové pesto
Pesto je originálne pripravované z bazalky, píniových orieškov, parmezánu, olivového oleja, soli, ...

Jelenie filety pod jablkovou perinou
Plátky slaniny opečieme a odložíme, mäso osolíme, okoreníme, obalíme v múke a vložíme z...

Zemiakovo-rukolové košíčky
Takéto košíčky si viem predstaviť pokojne aj na veľkonočný stôl. Môžete ich vyskúšať urobiť aj ako...

Bramborové špalíčky se špenátem a pečený bůček
Chtěl jsem dělat bramborové knedlíky a pak jsem se rozhodl pro špalíky. Potřeboval jsem udělat vepřovou...

Kapusta na rumunský spôsob
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na tuku do sklovita, pridáme na kocky pokrájané bravčové pliecko, osolíme a...

Skrytá roštenka
Večer pred podávaním, rezne jemne naklepeme, okoreníme rozdrveným zeleným korením z oboch strán a z...

Zeleninová kremová polievka
Neviem kde sa vzala ale robim ju často a mame ju všetci radi.

Veľkonočný mazanec
Urobíme si kvások (mlieko, trocha cukru). Do pekárničky vkladáme mokré a suché suroviny a spracujeme na...

Pečeňové paté vo farebnej mrkve
Nech nikto nemávne rukou. Jedlá z vnútorností sú samostatnou kapitolou, čo dobre preverí zručnosť kuchára. Chce to totiž trpezlivosť i kreativitu,...

Hríbová nátierka
Keďže sa blíži sezóna uverejňujem recept na domácu hríbovú pomazánku. Verte, mám ju od starého hubára, odvtedy...

Králik na kyslo
Tento recept ma naučila moja svokra. Neviem aký je pôvodný názov recepta, pomenovala som si...

Gaštanové gule „Gýmeš“
Penový korpus: Suroviny šľaháme nad parou do zhustnutia, kým sa cukor rozpustí. Po 20 minútach...

Huby ako bravčové pečené
Na pekáč poukladáme očistené a umyté klobúky mladých plodníc rýdzika surovičkového, potrieme ich masťou, osolíme,...

Zemiaky na smotane s rajčinami
Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky. Masť rozpálime a na nej speníme nadrobno nakrájanú...

Jarný zemiakový šalát
Najprv urobíme dresing:Všetky suroviny dobre premiešame , do dresingu pridáme pokrájané uhorky, opláchnuté kapary/ak máte radi olivy,...

Ružičkový kel v mletom mäse
Ešte iba teraz začínajú dorastať ružičky na keloch... niektoré sú ešte maličké, iné už vhodné zberu...