Vývar bez bujónu

lucik159 - bez fotkylucik159, 15. septembra 2012
15 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
3
2
1/4
1
1 strúčik
1
1/4
1/2
1/4
5 guliičiek




Postup

  1. 1

    Mäso si umyjeme a vložime do studenej vody.(v žiadnom prípade nie do horucej pretože by všetka chut ostala v mäse a nepustilo by ju do vývaru)

  2. 2

    Zeleninu si umyjeme a očistíme.Mrkvu a petržlen na štvrťky.Zeler,kaleráb,cibuľu,zemiak,kel,papriku a cesnak nekrájame.Vložíme do vody s mäsom.

  3. 3

    Osolime a pridáme celé čierne korenie.Varíme na najmenšom plameni asi dve až dve a pol hodiny. Počas varenia malým sitkom alebo lyžičkou vyberáme penu ktorá sa tvorí.

  4. 4

    Polievku precedíme cez husté sitko.Dáme na plameň poďla potreby pridáme vegetu.Chvílku povaríme a naspäť hodíme zeleninu a nakrájane mäso. K tomúto vývaru sú výborne domáce slíže alebo melence :) Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

fialka49
Veru niet nad poctivý domáci vývar. Robievame ho každú nedeľu. A pravé domáce slíže.
bozulka
Melence sú kúsky slížového cesta ktoré sa trhajú prstami a hádžu do vody alebo do vývaru variť.
Mäsovú polievku tiež tak varím,ale bez zemiaka.
lucik159
podľa mňa jednoduchsie by bolo melence strúhať na velkej slze...sú určite lepšie...Zemiak je tam velmi dobry zoberie vela chuti a je perfektný:)
používateľ nemá avatar
dry
dry
Cesto, ktoré nastruháme na strúhadle (najväčšie dierky) sú rajbaničky. Kúpite ich v obchodoch od ERCE aj Babičkiné rajbaničky) Mrvenička sa sype na koláče s ovocím (maslo, práškový cukor, hrubá múka). Melence sú nárečovo rajbaničky.