15 minút
príprava
príprava
150 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso si umyjeme a vložime do studenej vody.(v žiadnom prípade nie do horucej pretože by všetka chut ostala v mäse a nepustilo by ju do vývaru)
- 2
Zeleninu si umyjeme a očistíme.Mrkvu a petržlen na štvrťky.Zeler,kaleráb,cibuľu,zemiak,kel,papriku a cesnak nekrájame.Vložíme do vody s mäsom.
- 3
Osolime a pridáme celé čierne korenie.Varíme na najmenšom plameni asi dve až dve a pol hodiny. Počas varenia malým sitkom alebo lyžičkou vyberáme penu ktorá sa tvorí.
- 4
Polievku precedíme cez husté sitko.Dáme na plameň poďla potreby pridáme vegetu.Chvílku povaríme a naspäť hodíme zeleninu a nakrájane mäso. K tomúto vývaru sú výborne domáce slíže alebo melence :) Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mäsovú polievku tiež tak varím,ale bez zemiaka.