Amarantový puding bez lepku
Nechce sa vám vypekať? Nevadí, tento dezert je bez pečenia, stačí ho len trochu povariť....
Údený pstruhový závitok s uhorkovým dipom
Filet zo pstruha opracujeme, zrežeme brušnú časť, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, zvinieme...
Pečené zemiaky so slaninkou
Dobre umyté zemiaky uvaríme v šupke. Do vody môžeme pridať trošku soli.
Plnené datle
Niečo veľmi výživné a zdravé. Chuťovky z datlí sú nielen veľká delikatesa na slávnostné príležitosti, ...
Makrely v ostrej omáčke
Očistené makrely osolíme a pomaly opečieme na panvici z oboch strán na rozohriatom oleji. Vyberieme ich,...
Kura na sekte Hubert
Ostalo nám 3/4 fľaše sektu. Čo s tým urobiť? Tak som spravil kura na ňom...
Chrumkavá ryba
Tuniaka uvaríme na mäkko v mierne octovej, slanej vode s bobkovým listom a po odkvapkaní šťavy vyberieme z neho...
Kačica na poľovnícky spôsob
Umytú a vyčistenú kačicu osolíme zvnútra i zvonku, okoreníme zázvorom a mletým korením. Vložíme ju...
Tofu ICHI
Tofu, sóju, hydinové prsia beriem ako masu bez farby, chute, zápachu, ktorá...
Údené koleno v paradajkovej kapuste
Kúpila som čerstvé údené zadné koleno, domáce nemám, čo s ním? moja improvizácia čo záhrada...
Plnené jablká v lístkovom ceste
Jesenné ovocie je pre mňa zdrojom veľkej radosti. Vždy premýšľam, do akého jedla sa hodí, a...
Krvavnička s jesenným ovocím a pivným šodó
Z rovnakých surovín vždy iné jedlo – v našej reštaurácii to platí na sto percent. Pripraviť...
Roštenka v čokoládovo- vínovej omáčke
Roštenku prešpikujeme sušenými slivkami, osolíme, vložíme do marinády z oleja a byliniek, korenia, ...
Mandľovo-mrkvový sladký chlebík taliansky
Tento recept som našla keď som dostala chuť upiecť Carrot cake ale tradičné recepty s veľkými dávkami...
Môj jablkový koláč
Najskôr som chcela robiť mrežovník, ale ten sa mi až tak nepáčil. V hlave...
Rizoto z kuchty
Tlakový hrniec používam pri varení najčastejšie. Na varenie zemiakov, ryže, mäsa, gulášov, ...
Pikantné kukuričné cestoviny
Tieto cestoviny sú vhodné nielen pre celiatikov, ale každého, kto ocení chutné, zdravé a...
Marcipánová roláda s mandľovou príchuťou
Cesto dobre spracujeme z uvedených surovín. Rozdelíme ho na 3 časti na papieri posypanom práškovým cukrom....
Ešte jeden mazanec
Pred viacerými rokmi som si opísala recept na mazanec z českej televízie, patrí medzi naše najobľúbenejšie....
Gazdovská nádievka z Múranice
V tomto recepise som zhrešila použitím v ňom slaniny, ale je to malá dávka a občas...
Timen Kelem [ryža s kalerábom a kuracím mäsom]
Recept arabska kuchyna. Irak. patri medzi oblubene jedlo. Pripravuje sa bezne, na obed....
Guláš z húb a paprík
Huby očistíme a nakrájame. Cibuľu tiež a speníme ju na rozpálenom oleji. Pridáme huby a krátko...
Bábovka čokoládová
Nabudúce budem vedieť že mám dať viac čokolády , ale ináč jej nič nechýbalo.
Pečené gaštany a tekvica
Ak keď gaštany a tekvice možno patria viac k jeseni, ich vôňa a chuť nám môže...
Grilovaná treska s malinovou omáčkou
Tresku si nakrájame na menšie kúsky. Na každú porciu rátame s tromi kúskami ryby, takže...
Sušienky s orechmi a brusnicami
Niečo sladké pod zub? Tieto sušienky to spĺňajú na 100 % :-)
Špagety so zelenou špargľou a žeruchou
Špargľu umyjeme, spodnú tretinu olúpeme a stonky nakrájame na 4 cm kusy. Šalotku najemno nasekáme....