Foto: johaneska
Vždy keď mám čas a môžem tak vypekám
12-15
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
60 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
3 hrnčeky |
|
1/2 hrnčeka (alebo brezový) |
|
3 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
80 g |
|
2 KL |
|
2 KL (bourbon) |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
štipka |
|
2 hrnčeky (napr. maliny, černice, čučoriedky) |
|
na vymastenie formy |
|
Postup
-
1
1 hrnček = 200 ml
Múku si preosejeme spolu s kypriacim práškom a pridáme ostatné suroviny a poriadne premiešame. Cesto bude trocha lepivé, ale nič to na chuti nemení.- 2
Cesto preložíme do olejom vymastenej formy, ja vymazávam aj silikónovú formu.
- 3
Do rúry si pod formu vždy dávam veľký plech s trochou vody. Bábovku upečieme a vyberieme z formy až po vychladnutí. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kvietky su umelé...spodok daný v sáčiku aby sa nedotýkali.