
Zemiakový prívarok
Celý postup ako pripraviť zemiakový prívarok aj s presným popisom nájdete vo videu.

Smotanová nátierka
Túto pomazánku som našla na internete a videla som, že si ju každý vychvaľuje. Tak som ju...

Podlesníky s kyslou kapustou
Spevák a muzikálový herec Jaro Gažo pripraví tradičné Podlesníky z Terchovej.

Budapeštianska nátierka
Poznám viacero variant prípravy tejto chutnej nátierky. Dnes vkladám jednu z jej verzií. Prosím,...

Špagety s parmezánom a vňaťou
Mala som chuť na ľahký obed, spomenula som si na tento rcp, raz som ho...

Kysnutý slivkový koláč s drobenkou
Klasická príprava kysnutého cesta, z mlieka cukru droždia pripravíme kvások potom s ním zamiesime cesto a necháme...

Šťavnatá oreo torta
Môj pokus o narodeninovú tortu bratovi:) Bola fajná, šťavnatá, aj keď vyzerala hrozne:D

Sušené paradajky
Od Kimla, len trošku upravený

Vlčnovské vdolečky I.
Konečně si ke mně našel cestu dobrý recept na vdolečky. Na Slovácku sa bez vdolečkú neobejde nic....

Biskupský chlebík ako Vianočná štóla
Nachádza sa tam všetko, čo patrí k Vianociam, ktoré už klopú na dvere (zatiaľ pôjde...

Kuřecí směs na asijské variace
Tak abych nedělal jen retro, tak zase něco na jiné téma a dnes si dáme něco...

Šošovicový eintopf
Rada tento eintopf varím aj ako polievku, trochu redšiu a v jednom hrnci, bez opekania...

Makové rezy s ovocím
Jednoduchý šťavnatý a chutný zákusok, ktorému nik neodolá. Rýchla príprava a nenáočnosť, čo sa...

Lievance z obyčajnej panvice
Nikdy sme doma nerobievali lievance a to z jedného obyčajného dôvodu... mame sa na obyčajnej lievancovej...

Roláda exotic
Tak rýchlo začal miznúť, že som ho skoro nestihol ani "cvaknúť" Nech sa páči exotická...

Citrón +olivový olej alebo čo spolu dokážu
samu ma prekvapilo, kde všade pomáhajú, ved dnes sú súčasťou snáď každej domácnosti

Jelenie ragú
Dostalo sa ku mne nejaké jelenie mäso, tak som sa z neho (okrem iného) pokúsil urobiť...

Inovecká krkovička
Je to na spôsob diviny. Kedže nebola lesná divina, tak som požil divinu z chlieva....

Slivkový koláč podľa New York Times
Tento koláč bol v roku 1983 zverejnený v novinách New York Times a kvôli svojej obrovskej popularite...

Etlı barbunya alebo turecké národné jedlo
Viete aké je turecké národné jedlo? Ak tipujete nejaký kebap či baklavu, tak ste na omyle....

Kuracie soté so zeleninou
Kurča umyjeme a nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Zeleninu nakrájame na pásiky. Na...

Diviačie medailóniky na poľovnícky spôsob
Diviačí chrbát bez kosti osolíme a okoreníme. Potom opečieme z každej strany. Použijeme...

Letná zapekaná zelenina
Keď mám chuť na niečo ľahké, improvizujem so zeleninkou. Vyskúšajte tento môj chutný nápad z...