Foto: hudobnicek
3L = lacno, ľahko, s Láskou :) Na rodinné udalosti, keď sa zíde veľa ľudí a malá okrúhla torta nevystačí ani pre rodinu a Zobraziť celý popis3L = lacno, ľahko, s Láskou :) Na rodinné udalosti, keď sa zíde veľa ľudí a malá okrúhla torta nevystačí ani pre rodinu a nieto ešte pre hostí. Ide o tortu s orechovou a pudingovou plnkou a šľahačkou navrchu. Možno to poznáte, možno nie. Pridávam pre inšpiráciu :)
Suroviny
Suroviny na 1korpus (veľký plech): | |
3 ks |
|
170 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Orechová plnka: | |
200 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
50 ml |
|
podľa potreby |
|
Pudingová plnka: | |
3 ks alebo vanilkový puding |
|
900 ml |
|
4 PL |
|
100 g |
|
750 ml alebo iné ovocie |
|
|
|
šľahačka: | |
750 ml |
|
Alebo: | |
500 ml |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Celé vajcia s cukrom chvíľu šľaháme mixérom. Tak pridáme olej, mlieko a múky zmiešané s PDP. Vymiešame na polohusté cesto a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 15-20min na 200st. Skontrolujeme špáradlom. Takto si upečieme 2 korpusy.
- 2
Pripravíme si orechovú plnku- orechy zmiešame s cukrami, prilejeme rum a sparíme horúcim mliekom-prilievajte po troške, aby vznikla polotuhá konzistencia-aby sa dala dobre natierať na cesto. Prvé upečené cesto si hneď potrieme džemom a navrstvíme celú orechovú plnku. TIP pre menej skúsených: Keď idete tortu darovať, už si korpus uložte na tácku, na ktorej je ozdobný papier a na ten dajte papier na pečenie alebo hocijaký zvyšný papier, ktorý môžete omastiť, zašpiniť- je to vidno aj na foto. Potom ten škaredý papier vytiahnem a ostane mi ozdobný papier čistý a torta hneď pripravená na odvoz :)
- 3
Pripravíme si pudingovú plnku: V ocukrenom mlieku uvaríme puding a necháme ho prechladnúť. (keď ho dávam vonku tak ho predtým husto poprášim práškovým cukrom a nespraví sa kôrka, takže ani žiadne hrudky nebudú potom v plnke :) Zatiaľ si vyšľaháme maslo (dávam len obyčajné, žiadny Palmarin ani Hera...aj to len trochu, naozaj stačí tých 100g čiže ani nie celé to malé balenie masla) Kto má radšej sladšie plnky, môže ešte teraz pridať k maslu 50g prášk. cukru a vyšľahať. A zas kto má radšej maslovejšie plnky a chce aby sa mu ľahšie roztieralo, nech dá viac masla ale my maslové nemáme radi tak len tak skromne dávam :) Potom pridávame po troche puding až minieme celý a vznikne nám tuhšia plnka, ktorá vôbec netečie(je to skôr puding ako plnka :)
- 4
Pudingovú plnku v tenšej vrstve natrieme na orechovú.
- 5
Na ňu naukladáme odkvapkané a na mesiačiky nakrájané broskyne. Tie zakryjeme pudingovou plnkou, ale ešte si necháme na tenšiu vrstvu aj na vrch.
- 6
Prikryjeme druhým cestom, natrieme džemom. ( kto nemá dobré pomôcky na roztieranie plniek tak nemusí tu dávať džem lebo potom sa tá plnka ťažšie natiera na džem, ale kto vie, ten vie :) Navrstvíme zvyšok plnky, ak nám zvýšilo tak potrieme aj boky.
- 7
Nakoniec si so stužovačmi vyšľaháme hustú šľahačku, ja som použila rastlinnú lebo som chcela vyskúšať nové vrecúško na zdobenie, tak s touto šľahačkou to ide ľahko :) Celú tortu potrieme, aj boky, ktoré potom posypeme kokosom alebo orechami.
- 8
Ozdobíme a darujeme :) Foto v reze nemám, keď by sa ku mne dostalo tak pridám alebo nabudúce sfotím :)
- 2
Diskusia k receptu