Malinový cheesecake
Foto: potravinarskavyrobaliana
porcií
príprava
Suroviny
200 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
150 ml |
|
1 bal. |
|
500 g |
|
1 bal. |
|
5 PL |
|
13 g |
|
50 ml |
|
Poleva: | |
100 g (čerstvé, zavárané alebo mrazené) |
|
200 ml |
|
7 g |
|
1 PL |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Podrvíme maslové sušienky a zmiešame ich s roztopeným maslom a mliekom. Sušienkovú hmotu natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Necháme stuhnúť v chladničke.
- 2
Plnka: Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku, pridáme jemný tvaroh, vanilínový a práškový cukor a nakoniec zašľaháme v mlieku napučanú a roztopenú želatínu. Plnku vylejeme na sušienkovú hmotu. Môžeme miestami nahádzať čerstvé maliny. V chladničke necháme stuhnúť cca 2 hodiny.
- 3
Polevu pripravíme z rozmixovaných malín (čerstvých alebo mrazených) ku ktorým prilejeme 150 ml vody a cukor. Želatínu necháme napučať v 50 ml vody na asi 5 minút. Potom ju zahrejeme do rozpustenia kryštálikov a primiešame k malinovej šťave. Vylejeme na stuhnutý cheesecake a opäť dáme do chladničky, ideálne do nasledujúceho dňa. Nakoniec ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Tiež malinový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu