Malinový cheesecake
porcií
príprava
Suroviny
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 2 PL |
|
| Plnka: | |
| 150 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 500 g |
|
| 1 bal. |
|
| 5 PL |
|
| 13 g |
|
| 50 ml |
|
| Poleva: | |
| 100 g (čerstvé, zavárané alebo mrazené) |
|
| 200 ml |
|
| 7 g |
|
| 1 PL |
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Podrvíme maslové sušienky a zmiešame ich s roztopeným maslom a mliekom. Sušienkovú hmotu natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Necháme stuhnúť v chladničke.
- 2
Plnka: Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku, pridáme jemný tvaroh, vanilínový a práškový cukor a nakoniec zašľaháme v mlieku napučanú a roztopenú želatínu. Plnku vylejeme na sušienkovú hmotu. Môžeme miestami nahádzať čerstvé maliny. V chladničke necháme stuhnúť cca 2 hodiny.
- 3
Polevu pripravíme z rozmixovaných malín (čerstvých alebo mrazených) ku ktorým prilejeme 150 ml vody a cukor. Želatínu necháme napučať v 50 ml vody na asi 5 minút. Potom ju zahrejeme do rozpustenia kryštálikov a primiešame k malinovej šťave. Vylejeme na stuhnutý cheesecake a opäť dáme do chladničky, ideálne do nasledujúceho dňa. Nakoniec ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Tiež malinový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu