Foto: eliniatko
Nech sa páči, môj recept na citrónový cheesecake. Tento cheesecake je veľmi jednoduchý, rýchly a chutí každému, čiže odporúčam pre návštevy.
porcií
príprava
na 120 °C
Suroviny
Korpus: | |
200 - 250 g (Hobbits, Zuzanky, Bebe, ...) |
|
100 g |
|
1/3 hrnčeka |
|
Plnka: | |
4 balenia = 1 kg (ricotta, mascarpone, tvaroh, ...) |
|
5 ks |
|
4 lyžičky |
|
2 lyžičky |
|
1 lyžička (nemusí byť) |
|
1 lyžička |
|
1 hrnček |
|
50 ml |
|
Poleva (nemusí byť): | |
50 - 70 ml |
|
80 - 100 g |
|
Postup
-
1
Rozdrvené keksíky, cukor a zmäknuté maslo zmiešame v miske, potom roztlačíme do tortovej formy 26 cm (dala som naspodok papier na pečenie, alebo vymastite). Dáme piecť do rúry na 10-15 minút.
- 2
V miske zmiešame všetky suroviny na plnku, najlepšie pošľaháme aj šľahačom nech je masa rovnomerná, jednoliata. Vylejeme na korpus a dáme do rúry, najskôr na 10 minút na 200 °C a potom 40 minút až hodinku na slabo, asi 140 °C (záleží od rúry). Tip na cream cheese: v lidli majú najlacnejší tvaroh (49 centov myslím za jemný rémový nízkotučný 250g), ale ešte lepšie - majú originál cream cheese v modrej krabičke (okolo 85 centov za 200g) - sú do neho vynikajúce a peňaženka nebude až tak plakať ;)
- 3
Hotový cheesecake (keď už nie je tekutý, ale taký pevnejší, trasľavý, ako želé, so zlatavými okrajmi) vyberieme, necháme vychladnúť (najlepšie v chladničke cez noc). Nemusíme, ale môžeme podávať pofŕkané alebo celé poliate čokoládou rozpustenou spolu so smotanou na šľahanie nad slabým ohňom. Voliteľne aj so sezónnym ovocím. Dobrú chuť!
- 2
Diskusia k receptu