Jednoduchý citrónový cheesecake pre všetkých

eliniatko - fotkaeliniatko, 22. apríla 2014
Jednoduchý citrónový cheesecake pre všetkých
Foto: eliniatko

Nech sa páči, môj recept na citrónový cheesecake. Tento cheesecake je veľmi jednoduchý, rýchly a chutí každému, čiže odporúčam pre návštevy.

8-10
porcií
15 minút
príprava
70 minút
na 120 °C

Suroviny

Korpus:
200 - 250 g (Hobbits, Zuzanky, Bebe, ...)
100 g
1/3 hrnčeka
Plnka:
4 balenia = 1 kg (ricotta, mascarpone, tvaroh, ...)
5 ks
4 lyžičky
2 lyžičky
1 lyžička (nemusí byť)
1 lyžička
1 hrnček
50 ml
Poleva (nemusí byť):
50 - 70 ml
80 - 100 g




Postup

  1. 1

    Rozdrvené keksíky, cukor a zmäknuté maslo zmiešame v miske, potom roztlačíme do tortovej formy 26 cm (dala som naspodok papier na pečenie, alebo vymastite). Dáme piecť do rúry na 10-15 minút.

  2. 2

    V miske zmiešame všetky suroviny na plnku, najlepšie pošľaháme aj šľahačom nech je masa rovnomerná, jednoliata. Vylejeme na korpus a dáme do rúry, najskôr na 10 minút na 200 °C a potom 40 minút až hodinku na slabo, asi 140 °C (záleží od rúry). Tip na cream cheese: v lidli majú najlacnejší tvaroh (49 centov myslím za jemný rémový nízkotučný 250g), ale ešte lepšie - majú originál cream cheese v modrej krabičke (okolo 85 centov za 200g) - sú do neho vynikajúce a peňaženka nebude až tak plakať ;)

    Jednoduchý citrónový cheesecake pre všetkých - obrázok 2
  3. 3

    Hotový cheesecake (keď už nie je tekutý, ale taký pevnejší, trasľavý, ako želé, so zlatavými okrajmi) vyberieme, necháme vychladnúť (najlepšie v chladničke cez noc). Nemusíme, ale môžeme podávať pofŕkané alebo celé poliate čokoládou rozpustenou spolu so smotanou na šľahanie nad slabým ohňom. Voliteľne aj so sezónnym ovocím. Dobrú chuť!

    Jednoduchý citrónový cheesecake pre všetkých - obrázok 3

Diskusia k receptu

slappo
ochutnal som uz pred4 roki v us je vyborny
fi0na
citronovy alebo limetkovy sa akurat chystam urobit, dakujem za recept, velmi sa mi pozdava :) ale 1kg tvarohu alebo mascarpone?? nie je to vela alebo vyste taki jedaci? :)))
eliniatko
nie je to veľa na 26 cm kruhovú formu, človek by si myslel aká to bude kopa koláču ale vôbec nie, hneď je preč ;) odporúčam v rámci šetrenia nízkotučný jemný tesco tvaroh stojí asi 55 centov/250 gramov (alebo to isté z lidlu myslím že asi 49 centov) a je veľmi dobrý v cheesecake-u. ale ak mám ricottu (alebo mascarpone) dám aspoň trochu aj tej. naposledy to boli 2 ricotty a dva tvarohy.
luss44
dnes odskúšaný s drobným ovocím, výborný. S malými zmenami - esencie som nedala, cukor do korpusu vôbec a do plnky som tiež ubrala, nech je dobre kyselkavý. Osvedčený mám tučný tvaroh z Lidla 500g, s ním sa mi najlepšie pečie. Vďaka za tip, dnešná návšteva má rada tvarohové, tak som ulahodila :)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia