Prvý krát som skúsila spraviť Tiramisu a myslím, že sa celkom podarilo :)
Suroviny
| Cesto: | |
| 5 ks |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 8 PL |
|
| 1/2 bal. |
|
| Plnka: | |
| 4 ks |
|
| 100 g |
|
| 50 ml |
|
| 500 g |
|
| 500 ml |
|
| 2 ks |
|
| Káva: | |
| 3 dcl |
|
| 2 - 3 PL |
|
| 2 - 3 ČL |
|
| Ostatné: | |
| 300 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky s cukrom vymiešať dopenista. Za stáleho miešania pridáme vodu. Do vymiešaného pridáme múku premiešanú s kakaom a práškom do pečiva a tuhý sneh ušľahaný z bielkov.
- 2
Vajcia s cukrom vymiešame dopenista. Pridáme Amaretto a 5 - 7 min šľaháme nad parou do zhustnutia. Necháme vchladnúť.
- 3
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s 2 stužovačmi. Mascarpone vyšľaháme s vaječnou hmotou a nakoniec pridáme šľahačku.
- 4
Vychladnutý korpus polejeme kávou zmiešanou s cukrom a Amarettom (5 - 7 PL). Potrieme polovicou krému. Na krém poukladamé piškóty namočené v káve a na ne zvyšok krému. Necháme aspoň 12 hod tuhnúť v chlade.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









u nas na oslavach isto castejsie. Dakujem!