Foto: mataliptak
Postup
-
1
Z kompótov si zlejeme štavu a doplníme vodou tak aby sme mali pol litra šťavy. Pridáme k nej tortové želatíny a 3 PL kryštálového cukru . Za stáleho miešania privedieme k dobu varu a hned odstavíme .Želatínu nalejem na spodok formy a po chvilke do nej pomaly podáveme ovocie , dáme zatuhnúť na chladné miesto .
-
2
Šlahačkovú smotanu si vyšlaháme , a želatínu si pripravíme podla návodu .Tvaroh dobre vymiešame s 3 PL práškového cukru. Ked je šlahačka vyšlahaná pridáme ku nej tvaroh a jemne zlahka premiešame , prilejeme pripravenú želatínu a tiež premiešame, a opatrne ju lyžicou dáme do formy na zatuhnutú želatínu .
-
3
No a už len na vrh poukladáme dlhé piškóty a dáme do chladničky , najlepšie na noc . Na druhý den vyklopíme a možeme krájať a papať :-) je to mnam mnam nie je to príliš sladké ale osviežujúce , kto chce može pridať viac cukru ale nám to takto veeelmi vyhovuje..
-
4
a tu je fotka ešte z odrezanej tortičky a dobrú chuť !!! :-)
-
5
a túto tortičku som urobila popri tejto pre moju malú 3-ročnú susedku k narodeninám :-)ale s nou bolo omnoho viac roboty ako s tou mojou želatínovou :-))
Dakujem, pridávam do KK