
Smotanový guláš s hlávkovou kapustou
Na tuku osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme papriku, speníme, pridáme na kocky pokrájané mäso, ...

Špenátový nákyp so salámou
Mrazený špenát rozkrájame na menšie kúsky a necháme rozmraziť. Na horúcom masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu...

Vajíčkové pohladenie
Vynikajúca a ľahká vajíčková nátierka na chlebík hotová za 10 minút.

Krevetový šalát s kuracími prsiami a cestovinou
KK „Spoonbread & Strawberry Wine“ od Norma Jean a Carole Darden, predstavuje ukážku jednoduchých receptov nielen...

Horúca mliečna čokoláda s chilli
Výborná horúca čokoláda na dlhé zimné večery, ktorá naozaj zahreje.

Ementálsky šalát
Recept je od Varecháčky @Helica, ktorá nám ho dovolila zverejniť. Zverejňujeme ho na základe dopytu...

Medovník v chlebe
Je to chlebík zo špaldovej múky perníkového korenia a medu. Nie je pridaný žiaden cukor ani...

Kuracie halušky s paradajkovou omáčkou
Zemiaky prelisujeme alebo zomelieme a zmiešame ich s nadrobno nakrájaným kuracím mäsom (duseným, grilovaným alebo upečeným)...

Krkonošská caparanda
A šup opäť zemiaky. Recept sa hodí hlavne na január, keď sme minuli na sviatky,...

Pena z bielej čokolády s mandľovým krokantom
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme pomarančový džús a rozpustenú čokoládu....

Šampiňónová nátierka s vínom
Huby nadrobno pokrájame, pokvapkáme citrónom, osolíme a podusíme na malom množstve oleja. Z masla...

Plnené vajcia so syrom a pečeňovou paštétou
Vajíčka olúpeme, pozdĺžne prekrojíme na polovicu a žĺtky vyberieme. Bielky uložíme na misu. Žĺtky...

Minikošíčky s čokoládovým ganache
Pečenie a varenie s deťmi si vyžaduje trpezlivosť a pozornosť. Výsledkom spoločnej práce nie sú len skvelé dobroty, ale najmä výborná nálada a...

Rybacia polievka s krutónikmi
Rybacia polievka je niečo, čo sa nedá jesť každý deň, ale raz za čas je to lahôdka....

Lososový špíz so sezamom
Na dnešný obed som pripravila skvelého chrumkavého lososa so sezamom, ktorého som urobila netradične na špíze...

Vyprážané huby s bylinkovou majonézou
Huby nasucho očistíme, pokrájame na 1, 5 cm hrubé plátky, vložíme do sita a opláchneme...

Cacciucco di Livorno - dušené ryby z Livorna
Původní jídlo se připravovalo z malých a hůře prodejných mořských ryb, které rybářům zůstaly. Směs...

Pirohy s dubákovou plnkou
Pirohy: Pripravíme cesto z múky, vajec a oleja, necháme chvíľku odstáť, potom vyvaľkáme na tenké pláty....

Brokolicovo-kuracie farfalle (mašličky)
Cestoviny nájdete v kuchyni každej domácnosti. Prečo sú také obľúbené? Môžete ich dlho skladovať a preto...

Čokoládové cookies s perličkami
Rúru predhrejeme na 180 °C. Zmiešame ingrediencie a na záver do masy pridáme kúsky bielej čokolády....

Diabolská polievka
Kosti, kuracie a hovädzie mäso dáme variť do osolenej vody. Pridáme celé čierne korenie a...

Pečené vajcia so syrom a hubami
Na plátku masla urestujeme nakrájané huby. Až po odparení vody huby osolíme, okoreníme a mierne...

Omeleta s hubami
Z mlieka, vajec, soli a múky vymiešame husté cesto, ktoré zriedime postupným pridávaním mlieka. Na...