Jablkové hviezdičky fotorecept

Tibor Vagai
šéfkuchár wellness hotela Patince, 16. decembra 2012
Jablkové hviezdičky (fotorecept)
Foto: Robert Hüttner
6 - 8
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

120 g
70 g roztopené
50 g
50 g
50 g
50 g
2 ks
1 ks
300 ml
300 ml
7 ks
1 PL
100 g
100 g
220 g




Postup

  1. 1

    Piškóty rozdrvíme a premiešame s roztopeným maslom. Menší plech vystelieme kuchynskou fóliou a zmes rovnomerne rozložíme a popritláčame na dno nádoby. Odložíme do chladničky na noc.

  2. 2

    Mlieko, smotanu a vanilku dáme prevariť a medzitým vyšľaháme žĺtky, maizenu a 150 g cukru do peny. Tretinu horúcej vanilkovej zmesi vylejeme na žĺtky a za stáleho miešania poriadne premiešame. Túto zmes zmiešame so zvyšnými dvomi tretinami. Za stáleho miešania privedieme takmer do varu. Odstavíme a prudko ochladíme vo vodnom kúpeli.

  3. 3

    Maslo so zvyškom cukru vyšľaháme a primiešame vanilkový krém. Jablká nakrájame na kocky a zmiešame s krémom a orechmi. Polovicu zmesi rozotrieme na stuhnutý korpus a dáme vychladnúť. Druhú polovicu rozmiešame s roztopenou čokoládou a vytvoríme ďalšiu vrstvu na korpuse. Necháme stuhnúť v chladničke. Na druhý deň vykrajujeme hviezdičky.

Diskusia k receptu

pikolko
radosť pozerať na vaše koláčiky a ta chuť musi byť fantasticka len by som strašne rada vedieť ako spraviťtie karamelové vlasy strašne dobre to vyzerá Vie mi niekto poradiť?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia