Jablkové hviezdičky fotorecept
šéfkuchár wellness hotela Patince, 16. decembra 2012

Foto: Robert Hüttner
porcií
príprava
Suroviny
| 120 g |
|
| 70 g roztopené |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 300 ml |
|
| 300 ml |
|
| 7 ks |
|
| 1 PL |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 220 g |
|
Postup
-
1
Piškóty rozdrvíme a premiešame s roztopeným maslom. Menší plech vystelieme kuchynskou fóliou a zmes rovnomerne rozložíme a popritláčame na dno nádoby. Odložíme do chladničky na noc.

- 2
Mlieko, smotanu a vanilku dáme prevariť a medzitým vyšľaháme žĺtky, maizenu a 150 g cukru do peny. Tretinu horúcej vanilkovej zmesi vylejeme na žĺtky a za stáleho miešania poriadne premiešame. Túto zmes zmiešame so zvyšnými dvomi tretinami. Za stáleho miešania privedieme takmer do varu. Odstavíme a prudko ochladíme vo vodnom kúpeli.

- 3
Maslo so zvyškom cukru vyšľaháme a primiešame vanilkový krém. Jablká nakrájame na kocky a zmiešame s krémom a orechmi. Polovicu zmesi rozotrieme na stuhnutý korpus a dáme vychladnúť. Druhú polovicu rozmiešame s roztopenou čokoládou a vytvoríme ďalšiu vrstvu na korpuse. Necháme stuhnúť v chladničke. Na druhý deň vykrajujeme hviezdičky.

Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu