Jablkové hviezdičky fotorecept
šéfkuchár wellness hotela Patince, 16. decembra 2012
Foto: Robert Hüttner
porcií
príprava
Suroviny
120 g |
|
70 g roztopené |
|
50 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
300 ml |
|
300 ml |
|
7 ks |
|
1 PL |
|
100 g |
|
100 g |
|
220 g |
|
Postup
-
1
Piškóty rozdrvíme a premiešame s roztopeným maslom. Menší plech vystelieme kuchynskou fóliou a zmes rovnomerne rozložíme a popritláčame na dno nádoby. Odložíme do chladničky na noc.
- 2
Mlieko, smotanu a vanilku dáme prevariť a medzitým vyšľaháme žĺtky, maizenu a 150 g cukru do peny. Tretinu horúcej vanilkovej zmesi vylejeme na žĺtky a za stáleho miešania poriadne premiešame. Túto zmes zmiešame so zvyšnými dvomi tretinami. Za stáleho miešania privedieme takmer do varu. Odstavíme a prudko ochladíme vo vodnom kúpeli.
- 3
Maslo so zvyškom cukru vyšľaháme a primiešame vanilkový krém. Jablká nakrájame na kocky a zmiešame s krémom a orechmi. Polovicu zmesi rozotrieme na stuhnutý korpus a dáme vychladnúť. Druhú polovicu rozmiešame s roztopenou čokoládou a vytvoríme ďalšiu vrstvu na korpuse. Necháme stuhnúť v chladničke. Na druhý deň vykrajujeme hviezdičky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu