Tekvicovo-orechový koláč s medovou polevou

askadaniela - fotkaaskadaniela, 30. októbra 2016

Tekvice je opäť neúrekom. U nás na v škole sa konala halloweenska katedrovica a to bola ďalšia príležitosť zbaviť sa jednej tekvice. Bola však Zobraziť celý popisTekvice je opäť neúrekom. U nás na v škole sa konala halloweenska katedrovica a to bola ďalšia príležitosť zbaviť sa jednej tekvice. Bola však veľká a tak okrem tekvicových lievancov nasladko aj naslano, vznikol aj tento úžasný koláč chutiaci po mede a po orechoch.

15 minút
príprava
20-45 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
2 ks
1/2 šálky
1 bal
250 ml 30 %
2 šálky
2 ČL
2 ČL
1 hrsť
1 hrsť
Poleva:
250 g
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Tekvicu si upečieme v rúre pokvapkanú olivovým olejom a popichanú vidličkou domäkka. Keď je upečená, rozmixujeme ju na kašu. Odporúčam robiť to dostatočne vopred, aby bola dobre vychladnutá. Vymiešame si vajcia s cukrom a s vanilkovým cukrom do peny a pridáme smotanu. Zmiešame sypké suroviny s orechmi aj s brusnicami a vymiešame cesto. Pridáme tekvicu. Dáme piecť do plechu strednej veľkosti vystlaného papierom na pečenie. Pečieme asi 45 minút na 180 °C. Ak máte väčší plech, stačí piecť kratšie.

  2. 2

    Kým sa koláč pečie, tak si na polevu vymiešame mascarpone s medom dohladka. Ešte horúci koláč potrieme polevou, zarovnáme a môžeme posypať ešte orechami. Necháme vychladnúť a pokrájame. Koláč sa zjedol hneď, takže ani nemám fotku.

Diskusia k receptu

marikafil
veľká škoda, že niekto príliš iniciatívny zmazal úvodné foto:-(, ale recept sa mi páči a keďže tekvíc je naozaj hodne, tak aj vyskúšam. dám vedieť.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia