Tekvice je opäť neúrekom. U nás na v škole sa konala halloweenska katedrovica a to bola ďalšia príležitosť zbaviť sa jednej tekvice. Bola však Zobraziť celý popisTekvice je opäť neúrekom. U nás na v škole sa konala halloweenska katedrovica a to bola ďalšia príležitosť zbaviť sa jednej tekvice. Bola však veľká a tak okrem tekvicových lievancov nasladko aj naslano, vznikol aj tento úžasný koláč chutiaci po mede a po orechoch.
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
2 ks |
|
1/2 šálky |
|
1 bal |
|
250 ml 30 % |
|
2 šálky |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
1 hrsť |
|
1 hrsť |
|
Poleva: | |
250 g |
|
2-3 PL |
|
Postup
-
1
Tekvicu si upečieme v rúre pokvapkanú olivovým olejom a popichanú vidličkou domäkka. Keď je upečená, rozmixujeme ju na kašu. Odporúčam robiť to dostatočne vopred, aby bola dobre vychladnutá. Vymiešame si vajcia s cukrom a s vanilkovým cukrom do peny a pridáme smotanu. Zmiešame sypké suroviny s orechmi aj s brusnicami a vymiešame cesto. Pridáme tekvicu. Dáme piecť do plechu strednej veľkosti vystlaného papierom na pečenie. Pečieme asi 45 minút na 180 °C. Ak máte väčší plech, stačí piecť kratšie.
- 2
Kým sa koláč pečie, tak si na polevu vymiešame mascarpone s medom dohladka. Ešte horúci koláč potrieme polevou, zarovnáme a môžeme posypať ešte orechami. Necháme vychladnúť a pokrájame. Koláč sa zjedol hneď, takže ani nemám fotku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu