Fánky s vanilkovým krémom
Štefan Šesták a Eva Krafčíková
šéfkuchár a cukrárka z Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 1. februára 2016
šéfkuchár a cukrárka z Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 1. februára 2016
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
1 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
20 g |
|
2 ks vaječné |
|
2 PL |
|
5 PL |
|
postrúhaná |
|
na vyprážanie |
|
Vanilkový krém: | |
750 g |
|
75 g |
|
20 g |
|
30 g |
|
80 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
V múke rozmiešame soľ, rozmrvené maslo, pridáme práškový cukor, žĺtky, rum, smotanu a postrúhanú citrónovú kôru. Vymiesime cesto. Cesto na doske vyvaľkáme na tenko. Nakrájame obdĺžniky, ktoré z koncov narežeme a môžeme ich prepliesť.
- 2
Fánky vyprážame v oleji z obidvoch strán. Vypražené dáme na obrúsok, potom ukladáme na misu a posypeme vanilkovým cukrom.
- 3
Vanilkový krém: V troške mlieka rozmiešame krémový prášok a žĺtky. Zvyšok mlieka uvaríme s cukrom a zmiešame s krémom, zmes privedieme do varu, odstavíme, necháme vychladnúť, rozdelíme na tri časti. Do prvej časti pridáme postrúhanú čokoládu, do druhej nastrúhané orechy, poslednú nechávame neochutenú. Krémy podávame k fánkam.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Veľmi pekná fotka.