Fánky s vanilkovým krémom

Štefan Šesták a Eva Krafčíková
šéfkuchár a cukrárka z Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 1. februára 2016
Fánky s vanilkovým krémom
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 g
50 g
50 g
20 g
2 ks vaječné
2 PL
5 PL
 postrúhaná
 na vyprážanie
Vanilkový krém:
750 g
75 g
20 g
30 g
80 g
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    V múke rozmiešame soľ, rozmrvené maslo, pridáme práškový cukor, žĺtky, rum, smotanu a postrúhanú citrónovú kôru. Vymiesime cesto. Cesto na doske vyvaľkáme na tenko. Nakrájame obdĺžniky, ktoré z koncov narežeme a môžeme ich prepliesť.

  2. 2

    Fánky vyprážame v oleji z obidvoch strán. Vypražené dáme na obrúsok, potom ukladáme na misu a posypeme vanilkovým cukrom.

  3. 3

    Vanilkový krém: V troške mlieka rozmiešame krémový prášok a žĺtky. Zvyšok mlieka uvaríme s cukrom a zmiešame s krémom, zmes privedieme do varu, odstavíme, necháme vychladnúť, rozdelíme na tri časti. Do prvej časti pridáme postrúhanú čokoládu, do druhej nastrúhané orechy, poslednú nechávame neochutenú. Krémy podávame k fánkam.

Diskusia k receptu

tinca
Ja mám na Vareche rcp s kyslou smotanou, ale aj tieto vyzerajú fajn
vieraa
Vyzerá to super, ale ako si môžem recept uložiť.
evanaaa
@vieraa , musíš sa vrátiť späť na recept a tam máš možnosť uloženia......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia