Jablkové Grand mafiny
Peter Pikovský a Zuzana Štrbková
šéfkuchár a cukrárka z Grandhotela v Starom Smokovci, 28. septembra 2014
šéfkuchár a cukrárka z Grandhotela v Starom Smokovci, 28. septembra 2014

Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
20-25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 60 g |
|
| 70 g |
|
| kúsok |
|
|
|
|
| 90 ml |
|
| 1 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 100 g |
|
| štipka |
|
| 1/2 bal. |
|
| Jablkový kompót: | |
| 4 ks očistené a pokrájané na kocky |
|
| 180 g |
|
| 2 PL |
|
| 1/2 ks na šťavu |
|
| 2 ČL |
|
Postup
-
1
Maslo, cukor a vanilku vyšľaháme a pridáme vajíčko. Do tejto peny vmiešame smotanu, koňak, škoricu a soľ. Postupne zľahka zašľaháme preosiatu múku.
- 2
Cestom naplníme formu na mafi ny, ktorú sme vopred vymastili tukom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 12–15 minút.
- 3
Kompót: Všetky uvedené suroviny dáme do hrnca a na miernom plameni povaríme 10 minút. Teplé navrstvíme na upečené mafi ny. Ozdobíme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu