Jablkové Grand mafiny

Peter Pikovský a Zuzana Štrbková
šéfkuchár a cukrárka z Grandhotela v Starom Smokovci, 28. septembra 2014
Jablkové Grand mafiny
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
90 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
60 g
70 g
 kúsok
90 ml
1 PL
1 ČL
100 g
 štipka
1/2 bal.
Jablkový kompót:
4 ks očistené a pokrájané na kocky
180 g
2 PL
1/2 ks na šťavu
2 ČL




Postup

  1. 1

    Maslo, cukor a vanilku vyšľaháme a pridáme vajíčko. Do tejto peny vmiešame smotanu, koňak, škoricu a soľ. Postupne zľahka zašľaháme preosiatu múku.

  2. 2

    Cestom naplníme formu na mafi ny, ktorú sme vopred vymastili tukom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 12–15 minút.

  3. 3

    Kompót: Všetky uvedené suroviny dáme do hrnca a na miernom plameni povaríme 10 minút. Teplé navrstvíme na upečené mafi ny. Ozdobíme.

Diskusia k receptu