Jablkové Grand mafiny
Peter Pikovský a Zuzana Štrbková
šéfkuchár a cukrárka z Grandhotela v Starom Smokovci, 28. septembra 2014
šéfkuchár a cukrárka z Grandhotela v Starom Smokovci, 28. septembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
20-25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
60 g |
|
70 g |
|
kúsok |
|
|
|
90 ml |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
100 g |
|
štipka |
|
1/2 bal. |
|
Jablkový kompót: | |
4 ks očistené a pokrájané na kocky |
|
180 g |
|
2 PL |
|
1/2 ks na šťavu |
|
2 ČL |
|
Postup
-
1
Maslo, cukor a vanilku vyšľaháme a pridáme vajíčko. Do tejto peny vmiešame smotanu, koňak, škoricu a soľ. Postupne zľahka zašľaháme preosiatu múku.
- 2
Cestom naplníme formu na mafi ny, ktorú sme vopred vymastili tukom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 12–15 minút.
- 3
Kompót: Všetky uvedené suroviny dáme do hrnca a na miernom plameni povaríme 10 minút. Teplé navrstvíme na upečené mafi ny. Ozdobíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu