Foto: rosaneta
Táto torta je vo vnútri s perníčkami . Je zložená z dvoch plniek a chuťovo je výborná , šťavnatá .
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
15 dkg |
|
15 dkg |
|
4 PL vlažná |
|
5 PL |
|
1 bal. |
|
Plnka č.1: | |
3 ks stredné postrúhané |
|
20 dkg pomleté |
|
podľa potreby |
|
Plnka č.2: | |
1 ks |
|
4 PL |
|
20 dkg |
|
6 PL mleté |
|
25 dkg |
|
Ozdoba: | |
|
|
strúhaná |
|
1 krabica |
|
červená |
|
|
Postup
-
1
Vymiešame žltky s cukrom a postune pridávame vlažnú vodu a olej. Múku rozmiešame s práš. do pečiva. Pridáme do cesta a opatrne zľahka pridáme tuhý sneh z bielok. Formu si vymastíme tukom a vysypeme múkou. Nalejeme cesto do nej a dáme piecť na 180 stupňov 35 minút do trúby. Upečený korpus necháme vychládnuť.
-
2
Prerežeme ho na 2 pláty.
-
3
Plnka č.1 - Jablká si postrúhame , pridáme pomleté orechy vlašské a podľa chuti cukor. Všetko dokopy vymiešame na plnku.
-
4
Plnka č.2 - V hrnci nad parou miešame 1 celé vajce , pridáme mlieko , a pomleté orechy. Uvaríme hustú kašičku. Necháme ju vychládnuť. Heru vymiešame s práš. cukrom do peny. Potom po lyžiciach primiešavame vychládnutú kašičku. Dobre vymiešame na hladkú plnku.
-
5
Na spodný plát korpusu si nanesieme plnku č. 1 - jablkovo- orechovú.
-
6
Pripravíme si perníčky z Lídla.
-
7
Poukladáme ich na prvú plnku.
-
8
Teraz dáme na perníčky druhú plnku č.2
-
9
Rozotrieme ju nahladko.
-
10
Prkryjeme vrchným plátom korpusu a ozdobíme povrch ľubovoľne, ( ja som zdobila citronovou polevou a postrúhanou čokoládou a cukríkami ).
- 11
Tu vidieť už hotovú tortu.
- 12
Dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky a pokrájame na rezy.
- 13
A ešte jeden záber na tanieriku :-)
- 11
Diskusia k receptu