
Zemiaky mám rád: Zemiaky s rajčinovou omáčkou
Zemiaky môžem jesť každý deň, ale túto kombináciu som použil prvý raz.

Luckine bravčové stehienka
Je to chutný obed nenáročný na prípravu a zvládnu ho aj neskúsené gazdinky. Tento recept mám...

Sarmová polievka
Tento recept pochádza od Slovákov žijúcich v Juhoslávii. a tu je postup. :)

Kuracina s rukoväťou pre Levy z Jazera - Eintopf
Ďalšia zo spomienok na moje vnúčence „bľižňaki“ Lillynku a Samka, úžasných to „Čvorgľov“ z rodných Košíc....

Bravčové rillettes s nakladaným karfiolom
Očistené a umyté mäso nakrájame na väčšie kúsky. Všetky suroviny vložíme do kastróla a zahrejeme. Vložíme pripravené mäso...

Omelety s kelom
Kel očistíme, umyjeme, vyrežeme hlubik a hrubšir žilky a hlávku nakrájame na širšie pásiky. Pokrájanú cibuľu...

Pudingovo–slivkové koláče
Droždie rozdrobíme do misky, posypeme ho PL cukru, zalejeme trochou mlieka a necháme nakysnúť...

Cookies - dvojito čokoládové
Najskor si predhrejeme ruru na 180 stupnov. V mise zmiesame suche ingrediencie, muku, sol,...

Sladulinké orange soufflé
... už dlho som mala doma misky na sufflé a nevedela som čo s nimi...

Sushi v štýle „cha han donburi“
Donburi je tradičné japonské jedlo, je to miska dusenej ryže pripravovaná s rôznymi surovinami. Receptov...

Jahodový džem s mandarínkami
Umyté neošúpané mandarínky nakrájame na plátky, posypeme 0, 5 kg cukru a necháme cez noc odstáť....

Plnené knedličky s kapustou
Tento receptík je veľmi chutný , a zdravý, keďže kapustička má bohaté vitamíny ako C,...

Zo všetkého troška
Dnes sa už málo robia v domácnostiach škvarky a domáca masť. Chcem vám predstaviť, ako to...

Grilovaný hamburger so slaninkou a syrom
Zmiešajte mleté mäso s worchestrovou omáčkou, horčicou a čiernym mletým korením. Z mäsa vytvarujte...

Nátierka z údeného lososa
Tento recept som našiel na zahraničnej stránke. Recept som trochu prispôsobil na slovenský spôsob.

Kačacie stehná s viedenskou knedľou
Rožky vydlabeme, pridáme vajíčka soľ a mlieko všetko miešame. Ak by masa nebola dosť hustá...

Horiaci guláš Attila
Kurča vykostíme a z kostí, kože, väčšej cibule, 2 strúčikov cesnaku, nového a...

Zapečené klobásy
Šampiňóny umyjeme a necháme odkvapkať, cibuľu olúpeme a najemno nastrúhame. Paradajky nakrájame na plátky, pekáč...

Baileys-likér
Salká si uvaríme na karamel/varíme ich tak 2-3 hod. , v obchodoch sú už dostať aj karamelové,...

Rýchla tvarohová mňamka bez pridaného cukru
Táto dobrota sa vychutnáva ako samostatný dezert alebo ako plnka v zákuskoch, palacinkách, .....

Zapekaný baklažán s tofu, cícerom a dresingom
Rúru si dáme vyhriať na 180 stupňov. Cibuľu a cesnak najemno nakrájame. Tofu popučíme vidličkou....

Polievka z morskej tresky
Očistenú, umytú a vykostenú morskú tresku vložíme do studenej vody. Osolíme ju, okoreníme bielym...

Kuracie stehná na karfiole
Tento recept bol oblubeny nasej starej mamy, vzdy ho pripravila, ked sme ju necakane navstivili......

Hovädzí špíz s mangovou salsou
Mäso priečne nakrájame na tenké dlhé pásiky. Z citrónovej trávy, cesnaku, papričiek jalapenos, ...

Rezancovo–mäsové placky
Rezance uvaríme v osolenej vode podľa návodu a scedíme. Varené údené mäso pokrájame na malé kocky. Rozšľahané vajcia, ...

Chlebový puding s krémom z pomarančov
Hrozienka necháme cez noc namočené v likéri, potom ich, scedíme. Likérový „nálev“ spolu, ...