Foto: pacik
Po hodinovom blúdení po Vareche a iných stránkach o varení som to vzdala, otvorila starú kuchársku knihu, ktorú nám pred rokmi pri civilnom sobáši Zobraziť celý popisPo hodinovom blúdení po Vareche a iných stránkach o varení som to vzdala, otvorila starú kuchársku knihu, ktorú nám pred rokmi pri civilnom sobáši podarovalo naše MNV a ktorá ma zatiaľ nikdy nesklamala a tam to bolo. Jednoduché, skromné na ingrediencie, ale chutné. Jedlo, ktorého recept pridávam...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rozpis surovín je podľa kuchárskej knihy, ja som dávala množstvá odhadom, mala som väčší kúsok teľacinky. Mäso umyjeme a osušíme, zeleninu nakrájame.
-
2
Jedlo som pripravovala v tlakovom hrnci. Masť roztopíme a na nej opečieme mäso zo všetkých strán. Mäso vyberieme a na masti orestujeme cibuľu, po chvíľočke pridáme zeler. K zelenine pridáme nakrájané paradajky, ak nemáme, tak paradajkový pretlak. Na zeleninu dáme opečené mäso, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou, hrniec uzavrieme. Nakoľko som mala pocit, že teľacina bude asi už z trochu pubertálneho zvieratka, dusila som cca 1 hodinu.
-
3
Po otvorení tlakáča mäso vyberieme a zeleninu prepasírujeme cez sitko.
-
4
Mäso nakrájame cez vlákna na plátky a vložíme do prepasírovanej omáčky. Necháme ešte chvíľu povariť, dochutíme cukrom, podľa potreby dosolíme. Podávame so zemiakmi, ryžou, cestovinou alebo tarhoňou, na čo som aj ja mala dnes najväčšiu chuť.
Diskusia k receptu