Po hodinovom blúdení po Vareche a iných stránkach o varení som to vzdala, otvorila starú kuchársku knihu, ktorú nám pred rokmi pri civilnom sobáši Zobraziť celý popisPo hodinovom blúdení po Vareche a iných stránkach o varení som to vzdala, otvorila starú kuchársku knihu, ktorú nám pred rokmi pri civilnom sobáši podarovalo naše MNV a ktorá ma zatiaľ nikdy nesklamala a tam to bolo. Jednoduché, skromné na ingrediencie, ale chutné. Jedlo, ktorého recept pridávam...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rozpis surovín je podľa kuchárskej knihy, ja som dávala množstvá odhadom, mala som väčší kúsok teľacinky. Mäso umyjeme a osušíme, zeleninu nakrájame.
-
2
Jedlo som pripravovala v tlakovom hrnci. Masť roztopíme a na nej opečieme mäso zo všetkých strán. Mäso vyberieme a na masti orestujeme cibuľu, po chvíľočke pridáme zeler. K zelenine pridáme nakrájané paradajky, ak nemáme, tak paradajkový pretlak. Na zeleninu dáme opečené mäso, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou, hrniec uzavrieme. Nakoľko som mala pocit, že teľacina bude asi už z trochu pubertálneho zvieratka, dusila som cca 1 hodinu.
-
3
Po otvorení tlakáča mäso vyberieme a zeleninu prepasírujeme cez sitko.
-
4
Mäso nakrájame cez vlákna na plátky a vložíme do prepasírovanej omáčky. Necháme ešte chvíľu povariť, dochutíme cukrom, podľa potreby dosolíme. Podávame so zemiakmi, ryžou, cestovinou alebo tarhoňou, na čo som aj ja mala dnes najväčšiu chuť.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Diskusia k receptu