Tepsi kebab fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 7. februára 2017
Tepsi kebab (fotorecept)
Foto: cesminaz

Chutné jedlo z jedného plechu ;-P

5-6
porcií
45 minút
na 200 °C

Suroviny

5-6 ks väčšie
600 g
3 ks
2 ks
2 PL (paradajkové pyré, pretlak)
cca 100 g
3 dl vlažná
0,5 dl
 podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebujeme cca 600 g telacieho mäsa, ktore si nasledne pokrajame na tenke pasiky. Je lepsie ak su to dlhe pasiky, ale mozu byt aj kratke :-) Dalej si zemiaky ocistime a pokrajame na hrubsie hranolky. Papriku si tiez pokrajame tak isto, ako zemiaky, cize na hrubsie pasiky. Paradajky budeme potom krajat na kruhy. Co sa tyka presneho mnozstva surovin, to zalezi vzdy odtoho, ze do akeho velkeho plechu robite :-)

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Suroviny v tomto pripade nezmiesame na plechu, ale ich budeme pekne po vrstvách ukladat. Ako prve,naukladame tesne vedla seba nase pasiky mäsa. Dobre ho osolime. Dalej na mäso naukladame tiez na tesno zemiaky a nasledne na zemiaky hned aj papriku. Paprika nemusi byt vsade, rozlozte ju horedole :-) Znova cele dobre osolime. Kto chce, si teraz prida aj nakrajanu cibulu. Ja raz dam, raz nedam, lebo s cibulou inak chuti a bez cibuli inak. Tak mate Tepsi Kebab stale s inou chutou ;-P No a napokon poukladame paradajky, ktore sme si nakrajali na hrubsie kruhy a maslo. Paradajky mozme osolit.

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Aby nam v pekaci stava trocha zhustla a bola aj este chutnejsia, si urobime takpovediac zalievku :-) Zmiesame 2 PL Salce (paradajkove pyre/pretlak) s 1/2 dl olejom a 3 dl vody. Mozme trocha osolit.

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vylejeme ju do pekaca, aj horedole na zemiaky. Plech dame piect do rury na 200 °C, takyto nezakryty a to preto, aby sa rychlejsie cele prehrialo. Ked vidime, ze sa obsah pekaca zacal varit/vriet, pekac vyberieme a cele dobre zakryjeme alobalom, aj boky aby sa nedostal vzduch. Takto dame znova do rury a nechame "piect" kym mäso nezmäkne. U mna to trvalo 30 minut. Kontrolovala som tak, ze som kusocek mäsa vybrala spopod zemiakov a ochutnala...

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po 30ich minutach, ked je uz mäso mäkkucke, zoberieme dole alobal, pofrkame vrch olejom a pekac vlozime naspät do rury a nechame Kebab este odokryty dopiect. U mna 15 minut. Za ten cas sa zredukuje trocha aj stava a cele sa to opecie. Ja som to posledne 2 minutky dala este na horny ohrev, aby to dostalo krajsiu opecenejsiu farbu.

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uz hotovy Tepsi Kebab ;-P Mäsko je na spodku mäkkucke a vyborne. Zemiaky su presne dobre mäkke, vobec nie rozvarene. Celkovo je to velmi jednoduche, ale vyborne jedlo :-) Podava sa s dobrym chlebikom, alebo pečivom, ktore si mačkáme do šťavy ;-P Dobru chut :-)

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

46 komentárov k receptu
Zdá sa to byť pestré, sýte jedlo, takéto "jednopekáčové" mám rada, musí byť teľacie, alebo môže byť aj iné mäso? A keďže je to kebab, snáď by som mohla použiť aj to "kebabové" korenie, tuším ho aj niekde mám.
Milá @Evanaaa kebabi su všeliaké,aj takychto pekáčovych je mnoho a su rozdielne. Do tohto kebabu nedavaj žiadne kebabové korenie,ono to ma vlastnu vynikajucu chut! Je to vyborné :-) Mäso môzes pouzit aj iné,ale také čo nepotrebuje vela času na zmäknutie.Robievam aj s jahnacím,to je tiez vyborné :-)
@Venusa :-) tak s döner kebabom iste nič.Ja som toto jedlo spoznala a naucila ho robit pod tymto nazvom.Niekto to volá kebab a niekto mozno zapecene zemiaky s mäsom :-) To záleží aj od regionu.Pod zemiaky,na spodok plechu sa zvykne na obmenu dat aj ochutene mlete mäso.A nemusí to byt ochutene vzdy kebabovym korenim,aby to bol "kebab" .Ja pouzivam tuto len sol,nič iné a chutí vyborne.Pravdaze si to mäso podla chuti moze kazdy aj okorenit predtym nez ho nauklada na plech :-) Dakujem za komentik.
Mám rada jedlá varené v jednom hrnci. Robíš mi chute. Ja dnes budem mať na obed karfiolovú polievku a tvarohové rezance::-) Posielam ti pozdrav.
Tepsi je z turečtiny? Maďari to asi prevzali, znamená to "plech":-) Tiež som zástanca jedál dobre skombinovaných a pripravených v jednej nádobe, či varené, dusené, pečené, všetko jedno, chute sa výborne prepoja. Včera som robila prekladanú kapustu v pekáči, tak tento recept odložím na inokedy, ďakujem. Pekný deň ti želám.
Vyriešila si moju dilemu, že čo v sobotu uvarím také, čo by bolo hneď aj na nedeľu, aby som zabila dve muchy jednou ranou, lebo v nedeľu nemám moc času na vyváranie. Ďakujem za receptík :)
@cesminaz , veľmi pekné, ukladám, uvarím, decká zjedia všetko, čo má hranolky a v názve kebab, budem mať úspech.
@Kukulienka71 (8.2.2017 10:19)

Aj na Liptove sa používa ťapša, alebo aj ťepša, ale aj ako nadávka pre hlúpu ženu - ty ťepša. Ktovie, či nás Turci cez Maďarsko obohatili o ťapše, alebo Liptáci, keď vraj ľudstvo pochádza z Liptova.
@Kukulienka :-) ano "tepsi" je v turečtine.Viem,ze aj po madarsky je to to iste.Bola by si prekvapena,ze kolko madarskych slov maju.Niekedy je vyznam ten isty a niekedy uplne iny :-) Niekedy je to zabavné.A ze kto komu čo prevzal..? ..neviem,ale na tom sa nepohádame :-)) @Bubaya budem rada,ak vyskusas a aj detom bude chutit :-) Pripomenula si mi moju babku tou "ťapšou" :-)) ona mi to obcas zvykla vravet,ked som bola este malá :-) Ale babka nebola z Liptova,pochadzala z madarska zo Szarvasu a dedko z Békés Csaby :-)
@bubaya , v Maďarsku žije dosť veľká komunita slovákov.. napríklad v dedinke Dunaegyháza majú svoj folklórny súbor pod názvom,,Slnečnica,, majú svoje špeciálne jedlá viažúce sa ku Slovensku..budem sa snažiť niečo z tej šperkovnice uvariť a pridať sem..jedlá sú jednoduché, ale veľmi chutné..
Jedlá z jedného hrnca, či pekáča sú u nás veľmi obľúbené. Toto tvoje mi pripomenulo jeden starý recept, cez 8 rokov podľa neho varím  baranek.blog.sme.sk/c/171990/Varime-s-Medvedom-Zapekane-taj...
Je tam síce sójové "mäso", ale dá sa zameniť, akurát sa nevrství pekne ako tvoje, len zamieša. Veľká dobrota, viem si dokonale predstaviť aj chuť tvojho.. nuž, ale pri predstave dlho nezostane :-) Vďaka!
@Cesminaz , k tým prebratým a podobným slovám - spomínam si, ako som dávno niekde buď čítala alebo to počula, že veľa maďarských a tureckých slov sa podobá, asi je to pozostatok z doby, keď boli Maďari ( ale a my) pod nadvládou Turkov, len nespomínali, alebo ak ano, nepamätám si - kto od koho ich prebral.
@Bubaya (8.2.2017 12:06)

myslela som, že hlúpa žena je trúba:-DDD tak ešte aj tá nádoba, čo sa do trúby dáva?? nepočula som, hoci mám na Liptove tiež rodinu, v Hrádku.
Maďari píšu, že slovo tepsi je osmansko-tureckého pôvodu.
A keď tak rozmýšľam, ešte ma napadlo aj "ťapa", to som už počula viackrát. Možno aj to je z ťapše.
Vyskusane. Vcera cestou z roboty som sa zastavila u mäsiara, ze kupim jahnacie mäso. Mal iba krk. Tak som vzala horne kuracie stehna, vykostila a - piekla kuraci tepsi kebab. Bolo to vyborne. Pouzila som iba olivovy olej, ziadne maslo. Robila som do misy z jenskeho skla. Vdacne, nenarocne na pripravu, chutovo na 5
Ked som toto videl na telephone, nevedel som sa dockat kedy sa vratim domov, aby som si to v pohode mohol vychutnat. Teraz som doma a pripravujem sa, hlavne psychicky. Urcite by som nepripraveny nedokazal od tohto jedla odist.
@Porzellanka som velmi rada,ze si bola s receptom spokojna.Verim,ze sa ti to nabuduce podarí ochutnat aj s telacim.Dakujem za spravu :-) @Kecemis velmi ma potesil tvoj komentar :-) som sa len usmievala pri jeho čitaní :-) Velmi ma tesi,ze ti jedlo tak chutí.Dakujem za spravu a prajem pekny vikend!
@Kecemis (11.2.2017 00:03)

Kecemis prepáč,ale teraz čitam tvoj komentar znova a znova..a niesom si ista,ci som ti dobre odpovedala.Nedokázem sa rozhodnut..už si to uvaril či nie?? :-))) Mozno takto skoro rano mi este rozum tak nezapina :-))
Tak dnes som to robila na obed a bude aj na zajtra. Všetkým čo jedli aj koštovali sa jedlo páčilo. Maximálne doplnili štípoš grády :D Ďakujem za skvelý recept, isto sa to nerobilo u nás posledný krát.


@Kecemis tebe tak neskoro v noci "už" nefunguje rozum a mne tak skoro ráno "ešte" nefunguje rozum ;-)) Milá @Siisa tesim sa tvojej sprave! Velmi si ma potesila :-) Jasné aj na štiplavo sa to da urobit,kazdy podla chuti.Pozdravujem.
Aj u nás bolo toto výborné jedlo dnes na obed. Robila som aj z cibuľou, veľmi nám chutilo! Srdečná vďaka za vynikajúci recept na málo pracné, ale pritom perfektné jedlo, ktoré bude u nás častejšie.
keby to chcem spraviť s kuracím neviete kolko by to malo byť v rúre prosím vás ?? Ináč super recept už uložený. Budúci týždeň budem robiť. Ďakujem
@Tinu kuraciemu mäsu vela netreba.S alobalom by mu malo stačiť tych 20minut a potom dat alobal dole a dopiect ako pišem v postupe,zo 10-15min bez neho.
Ale to je vzdy lepsie si to mäso na spodku skontrolovat.Ochutnaj po 20ich minutach a uvidis.Podla mna by to urcite malo stacit :-) Dakujem za koment a nech vam chutí.
@Izabella929 (8.2.2017 18:00)

V Maďarsku je aj dedina ktorá sa volá Slovenský Totkomlóš a tam sa dala počuť na ulici viac slovenčina ako maďarčina.Dnes je to naopak,prečo je to tak,to by som musel zabŕdnuť do politiky.Vychýrené sú komlóšske klbásy a každý rok v máji sa koná súťaž o najlepšiu klobásku
Bože Cesminaz moja milá, ty ma raz budeš mať na svedomí. Prišla som na Varechu pozrieť niečo zdravé a zeleninové, no ale tvoj rcp ma dostal. Keď prídu deti určite vyskúšam, mne sa ešte aj pri písaní tohto komentára zbiehajú slinky. Musí to byť úžasné jedlo a na názve iste nezáleží, lebo u mňa je to TEPŠOVÝ KEBAB OD CESMINAZ (Pozn. pre Varechu - škoda, že si to do svojej KK nemôžem uložiť pod týmto názvom) ;)
@Deria (22.4.2017 13:05)

:-))) tak také ani nehovor! Ved aj toto je celkom zdravé a zeleninove :-) Budem sa tesit ak vyskusas a ak vam vsetkym bude chutiť :-) A ten názov sa mi páči ;-)) Pozdravujem.

Pridaj komentár k receptu: