
Šalátovica
U nás sa jej hovorí aj "vechťovica", mám ju rada vlažnú alebo aj studenú. Pre...

Mrkvová polievka s tofu
Na oleji speníme cibuľku posekanú nadrobno, pridáme syr tofu pokrájaný na kocky a popražíme.

Bazalkovo-cesnakový olej
V minulom živote som určite žila niekde pri Stredozemnom mori, lebo kombinácia vône bazalky, cesnaku...

Pruhovaný kysnutý koláč
Tento recept som našla na fb, meno autora neviem, je pod nickom Skorpio v Lacných...

Šalát s bulgurom a pečenou zeleninou
Recept z časopisu Apetit. Bulgur (alebo kuskus), baklažán a paradajky nikdy nesklamú.

Maďarská fazulica
Táto polievka je u nás veľmi obľúbená pre svoju sladko-kyslú a pikantnú chuť. Považujeme ju...

Jesenné čerenčianske kuriatko
Tohtoročná jeseň bola bohatá na úrodu ovocia, hlavne jabĺčok a hrušiek boli plné záhrady. A...

Linecké kolieska s ríbezľovým lekvárom
Drobné pečivo z lineckého cesta, to je klasika, ktorá určite nesmie chýbať na vianočnom stole....

Šľahačkové francúzske rezy
Tento zakusok je skvely, ale priznavam , že aj poriadna kaloricka bomba.

Pasula s lečkami
Recept je vychodniarsky. Bez makcenov a dlznov. Tie si nemozem dovolit. Inspiroval ma Sracz ....

Chlebík so surimi (že vraj krabie tyčinky)
Dukanova diéta. Aby som nepridávala len samé sladké dukanovské mlsotinky, pridám môj jeden veľmi obľúbený...

Tuniakové špagety z jedného pekáča
Jedlá z jedného hrnca patria k veľmi obľúbeným, lebo pri ich príprave sa v kuchyni toľko...

Tvarohová žemľovka
Rožky nakrájame na kolieska a zalejeme mliekom. Oddelíme žĺtky od bielkov a žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme...

Talianska Mortadella
V Taliansku sa stretnete s Mortadellou na každom kroku, ale aj mimo Talianska. Vyrába sa priemyselne...

Morčacie chilli con carne s Pitou
Len taká malá obmena klasiky – zostali mi nejaké odrezky z morčacích pŕs, tak čo...

Fusilli s cuketou, šampiňónmi a šunkou
Dnes som varila podľa mojej nevesty. Chceli niečo ľahké.

Cesnakové rezne
Celkom obyčajné rezne s príchuťou cesnaku lahodnej vône a chuti. Fotografia nie je nutná, lebo...

Palacinky Hortobágyi
Do nádoby vložíme mleté mäso, pridáme soľ, cesnak, mleté čierne korenie, vajcia, ...

Tagliatelle s paradajkovou omáčkou, olivami a kaparami
Časom prichádzam na chuť surovinám, ktoré by som predtým nezjedla, ako sú olivy, kapary...

Rigó Janči
Tento rcp som objavila na jednej facebookovej stránke. Zaujal ma pre jeho jednoduchosť, rýchlosť a...

Škoricové hviezdičky
Škoricové hviezdičky tvoria súčasť našich Vianoc už niekoľko rokov. Bez nich si sviatky nevieme predstaviť...

Pečené kuriatko s jemnou príchuťou údenej slaninky
Toto kuriatko majú moji jedlíci veľmi radi. Pečiem ho veľmi pomaly pri 165 stupňoch, v...

Gaštanová torta
Recept som získala od dcérinej kolegyne ktorá má veľmi dobré recepty. Vyskúšala som niekoľko krát a...

Perník s krémom z mascarpone a maku
Pečenie je hra, a o vianočnom to platí zvlášť. Jej základné pravidlá nám zanechali naše...

Domáca grilovacia omáčka - BBQ sauce
Dlho sme sa odhodlávali na naše prvé grilované rebrá. Odkedy sme prekukli ich tajomstvo, nevieme...

Kapor na cesnaku
Tento recept mám od kamárata rybára a keďže aj môj priateľ je rybár, tak ten kapor...

Tvarohový koláč
Príprava je jednoduchá, recept je spracovaný na základe ústneho podania a zrejme pochádza z horného Rakúska....

Medovníčky od mamičky
Jednoduchý a ľahký recept, ktorý zvládne aj kuchársky začiatočník. Medovníky sú po upečení mäkké, ...

Glabšované dišfengy - alebo moje narodeninové upotené utopence
... tieto netradičné utopence si robievam pri slávnostných príležitostiach, kde mám ozaj dobrých priateľov a môžme si...