Túto tortu som pripravila môjmu drahému k narodeninám. Rozkázal si, tak som sa s tým trochu pohrala :) Viem, že to nie je umelecké Zobraziť celý popisTúto tortu som pripravila môjmu drahému k narodeninám. Rozkázal si, tak som sa s tým trochu pohrala :) Viem, že to nie je umelecké dielo, ale myslím že na prvý krát... no... dá sa na to aspoň pozerať :)

20 minút
na 200 °C

Suroviny

5 ks
150 g
160 g
2 PL
1/2 bal
5 PL




Postup

  1. 1

    Cesto som robila to isté ako v mojom recepte na Banánový oblíž prst. Takže: Žĺtky som si oddelila od bielkov, dala som ich do vyššieho pohára, pridala k nim 5 lyžíc studenej vody, premiešala vidličkou. Z bielkov a cukru som si vyšľahala tuhý sneh, do ktorého som vyliala žĺtka s vodou a na najmenšej rýchlosti mixéra som pomaly vmiešavala (nie dlho!)

  2. 2

    Potom som si zmiešala suché suroviny (múku, kakao, kyp. prášok) a preosiala som ich do žĺtkového cesta. Vzniklo mi hladké piškótové cesto, ktoré som vyliala na múkou vysypaný plech a piekla na 180-200 °C asi 15 až 20 min. Po upečení som ho nechala riadne vychladnúť.

  3. 3

    Medzitým som si pripravila plnku, ktorú som našla tu na vareche. Je od @Quester a tu je na ňu recept http://varecha.pravda.sk/recepty/vynikajuca-cokoladova-plnka/12021-recept.html Musím povedať, že tá plnka je naozaj jednoduchá a veľmi chutná, nie veľmi mastná. Keď sa mi cesto vychladlo, prekrojila som ho na polovicu a tie dve polovice ešte pozdĺžne na polovicu, takže mi vyšli 4 pláty.

  4. 4

    Začala som plniť plnkou, ktorú som si spravila hneď z dvoch dávok. Do strednej časti torty som pridala aj na plátky nakrájané jahody. Naplnenú tortu som dala na noc do chladničky, nech pekne stuhne. Na druhý deň som začala zrezávať tortu do tvaru tanku, ktorý som si x krát prekresľovala na papier. Odrezky som odložila do misky, pridala som k nim maslo a rum a neskôr som z toho vytvarovala vežu tanku.

  5. 5

    Celý spodok tanku som obalila do falošného marcipánu, http://varecha.pravda.sk/recepty/falosny-marcipan/30026-recept.html ktorý som ochutila brandy potravinárskou príchuťou a snažila som sa urobiť akože kamufláž, len sa mi nakoniec farby spili dokopy :D tak zostal zelený a poprilepovala som kolesá, ktoré som už mala pár dni hotové. Ako som už spomínala z odrezkov som si spravila vežu tanku, ktorú som takisto obalila vo falošnom marcipáne, ktorý sa mi už podarilo kamuflážovať (to už aké slovo je) :) Poprilepovala ďalšie doplnky. Nakoniec prišlo na rad delo... to nešťastné delo... prvé, ktoré som robila sa mi nejak popraskalo, a hlavne nedržalo tak ako by malo, tak som narýchlo zbúchala takéto kostrbaté :D od nijakého vždy lepšie :) A už na fakt úplný koniec som urobila priateľovi aj dog-tagy s jeho menom, dátumom narodenia a vekom, ktoré som prestrekla strieborným potravinárskym sprejom a pospájala malými striebornými perličkami. Teraz už len premýšľať, čo upiecť na moje narodeniny :)

    Torta Tank  - obrázok 5

Diskusia k receptu

32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
vyhrala si sa dokonale, pre mňa je to umelecké dielo-blahoželám :-)
kredenc
Keď sa mu zacnelo po tanku, pošli ho do Kandaharu.
afataga
mne sa tento military motiv vobec nepaci, ibaze by si mala muza tankistu
kabanoska
tolik do dalo práce a přitom taková blbost.
Pokiaľ sa Miškovi páčia tanky a vláčiky , máš to ešte dobre. Dúfaj,
že na budúce nebude chcieť tortu " prsia " /aj to už tu bolo/ , alebo nejakú holú babu. On je vojak - či len sa mu to páči ?
bambulka368
neviem prečo by mal byť tankista, to keď niekomu robím tortu, to musí byť z jeho povolania?! či ako čo :D
ďakujem aj za pozitívne ohlasy :)
ancicka
Torty som videla už všeliaké,tak prečo nie tank.Aj to je dielko,no druhý raz nepíš nič,len tak prilož rcp a bude pokoj.
pusta
nevidím dôvod sa pozstavovať nad tortou, je vydarená a niekomu, na kom jej záleží, spravila radosť a to je viac ako chvályhodné :-)
huck
Mile moje...... - proti gustu, ziaden disputat! Nikto sa nepytal na nazor, ake sa nam motivy pacia. Je tu konkretne dielo, sikovnej varechacky a ja jej skladam poctu! Bravo @bambulka368 !
spetkasoli
@afataga , @kredenc i @kabanoska sú obyčajní rypáci:((, tortička je velmi podarená, veď bola pečená s láskou a na prianie, ktoré si milá@bambulka368 splnila. Si veľmi šiková a tortička nemá chybku,. Hlupákov si nevšímaj, je to iba závisť, lebo oni na takéto niečo nemajú "páky". Prajem pekný deň
evusik
@spetkasoli nuž ja sa tu nejdem prirovnávať k nikomu ale nadávať niekomu do hlupákov len preto, že majú iný názor ako ty je trochu divné, nemyslíš... potom si tam prosím priraď aj mňa, pretože ani mne sa toto nepáči... neviem si predstaviť, že by som niekomu milovanému podarovala zbraň... to je celé...
mariamka
neviem co mate proti "tankoch" :) treba si odmysliet motiv a ocenit pracu a piplacku, je perfektny skoda zjest, niekto moze byt aj historik alebo zberatel, alebo len fanda do vojenskej techniky, viem co vravim :)
kabanoska
@spetkasoli
Takéto úchylačky mám strašne rada. Všetci sú tupci, rypáci , hlupáci ,lebo majú na vec iný názor ako ty ? A čo si ty vlastne nejaký porotca , ktorého názor je najsprávnejší ? Keď sa tebe nejaká blbosť páči , to neznamená , že sa musí páčiť všetkým. A každý tu má právo si svoj názor povedať. Ty si môžeš zakazovať a cenzurovať doma svojho starého.
marianne
To su vyrazy dospelch ludi: hlupaci,uchylacky......len tak dalej....
Rada pozeravam v TV relaciu najuzasnejsie torty.Nie ze by som tie potahoviny chcela jest,mam na to taktiez svoj nazor,ale pozeram to koli tomu,ze zasnem nad sikovnostou-zrucnostou ludi....a minule tam spravili pre vojakov mega,ale mega obrovsku vojnovu lod ako tortu.Muz take relacie nepozera,ale zavolala som ho a smial aj on ako sa vojaci radovali ako mali fagani...No mali z nej neskutocnu radost,lebo bola uzasna vratane plosiny na pristavanie vrtulnikov,aj tie tam boli...nemusi sa to kazdemu pacit,ale je treba sa urazat??
2michal
@bambulka368
si veľmi šikovná a trpezlivá,tvoja torta je pekné dielko aj s detailami.Určite si s tortou urobila radosť oslávencovi.Vďaka za recept.
marianne
@bambulka368 dolezite je,ci ta torta splnila ucel,ak ano,ostatne Ti moze byt ukradnute...evidentne si sa svojmu drahemu zavdacila,to je podstatne..
kecemis
Mam rad historiu 2. svetovej vojny a takyto darcek by ma potesil. Teraz neviem, som uchyl?
lubka1982
Podľa mňa veľmi vydarené! Koľko ľudí toľko chutí, a komu sa neľúbi tak nech sa stará o seba. Hlavné je že urobila radosť a to je asi prvoradé!!!!!!!
mesiar50
@bambulka368
Iste to nie je žiadna propagácia násilia,ale autorka chcela pravdepodobne spraviť svojmu milému radosť.O tom nehovoriac,že to bolo jeho želanie.Aspoň ja to tak vnímam.Ten predslov si oprav prosím ťa na = je to umelecké dielo =Prajem ti všetko dobré
andreac
Niektoré komentáre k tomuto receptu boli pre vulgárnosť vymazané. Prosíme všetkých zúčastnených tejto diskusie o dostatok tolerancie a slušnosti. Ďakujeme. Redakcia
jane1
Neviem preco by sa mal niekto pozastavovat nad motivom tanku :)) co uz potom ked si niekto praje spravit niekomu tortu isteho, ehm... orgánu? :)) alebo hlavu jelena s parohami? preboha, ved to berte s humorom, je to len koláč :) nie propaganda. a nie je jeho povinnostou pacit sa vsetkym. ma sa pacit tomu, komu bola venovana!
inak krásne dielko:) peciem, takze viem kolko je za tym namahy. a verte ze nie vzdy som stotoznena s motivom ktory robim, ale preco niekoho odcudzovat. ja teraz mam robit vlacik tomas - ale ako trainsformer a pripada mi veru ako riadna zrúúda. a dokonca pre dievca :)) no a?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia