Domáce piškóty zo špaldovej múky

adula76 - bez fotkyadula76, 6. apríla 2015
Domáce piškóty zo špaldovej múky
Foto: adula76

Piškóty sú u nás doma vždy k dispozícii. Špaldovú múku využívam všade, takže aj na ne. Občas ich ozvláštnim perníkovým korením, niekedy pridám Zobraziť celý popisPiškóty sú u nás doma vždy k dispozícii. Špaldovú múku využívam všade, takže aj na ne. Občas ich ozvláštnim perníkovým korením, niekedy pridám kakao. Sú výborné, pretože sú nadýchané a jemné.

10 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

5 ks
90 g (alebo obyčajný)
130 g
1 PL
štipka




Postup

  1. 1

    Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh. Žľtky vyšľaháme spolu s cukrom a vodou, min. 5 minút. Do žĺtkovej zmesi pridávame po lyžiciach múku a nakoniec sneh. Na plech vystlatý papierom kladieme kopky alebo ich nastriekame vrecúškom, trošku ďalej od seba, pretože sa trochu zväčšia. Posypeme ich mletým cukrom a dáme piecť. Pečieme pri 150 stupňoch, orientačný čas pečenia je 15 min. Z tohoto množstva je zhruba 250 g. Múku môžme nahradiť celozrnnou pšeničnou.

Diskusia k receptu

havino
aj ja pečiem doma piškoty, manžel je dia a pre neho hlavne, mám iný recept a chutia, ako klasické piškoty z obchodu, ani sa nerozmočia v tiramisu, mám v ceste maizenu




tiginko
krásne piškótky aj nechtíky @havino :-) Mala by si aj ty dať recept, pozrela som, nemáš ho ešte u seba... Inak diabetici môžu škrobovú múčku? Je to pre nich lepšia voľba ako klasická múka?
evanaaa
Dobré piškótky a zdravšia verzia s tou múkou, páčia sa mi. Ukladám si - KK.
mijaita
Ach jo, zase @havino :-) To jsou vytvory! Výborné od pohledu, krásné, pro mě neuchopitelné. Vždycky bych dala přednost tvým před nejlepší cukrárnou. VIP pekařka!
babulicka
spaldovu muku som si velmi oblubila a tesm sa ze vyskusam aj na tento receptik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia