Foto: pacun110
Nedeľný obed bez poriadnej polievky,to je ako Viednská káva bez šlahačky,ako banskobystrické námestie bez Elvisa(bystričania vedia o kom je reč),ako pes bez búdy,ako Zobraziť celý popisNedeľný obed bez poriadnej polievky,to je ako Viednská káva bez šlahačky,ako banskobystrické námestie bez Elvisa(bystričania vedia o kom je reč),ako pes bez búdy,ako rodinný dom bez psa... Všetko to tak môže byť,ale bez toho to nie je ono.Tak vám jednu takú,poriadnu,od Bódi Margó,nedeľnú ponúkam...Varí ju takto
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
1 kg |
|
0.3 kg |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Cesto: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
nachystá si pekný,červený hrniec,koreňovú zeleninu, základné koreniny a nakrája si veľkú cibuľu,
-
2
ktorú osmaží na oleji,pridá múku,popraží a zasype mletou paprikou a rascou. Potom tam dá na väčšie kusy očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu,trochu ju podleje a podusí..Osolí a okorení.
-
3
zaleje tak tromi,štyrmi litrami vody a dá tam rozporcované kurča,avšak zbavené pŕs,lebo tie,keď sa uvaria sú suché a do polievky sa tým pádom veľmi nehodia
-
4
pridá petržlenovú vňať a kým sa polievka varí tak si nachystá,nakrája papriku,paradajku a šampiňóny a ešte čerstvý,alebo z vlastnej záhradky mrazený hrášok
-
5
všetko to vloží ku variacemu sa mäsu a pridá tam ešte aj nakrájané zemiaky
-
6
všetko sa to pomaly varí,buble,chute sa miešajú,vôňa sa rinie po celej kuchyni,slinky sa zbiehajú...
-
7
múky,vajca,soli a trošky vlažnej vody si Bódi dôkladne uhnieti tuhšie cesto...
-
8
ktoré v drobných kúskoch naštipká do variacej sa polievky
-
9
uvarené mäso vyberie z polievky,vykostí ho a vráti späť
-
10
ešte nechá trochu povariť,dochutí a hotovo...
-
11
môže sa podávať. Dobrú chuť vám !!!
čo iné ako hodnotenie? ***** dávam :-)
O Bódi Margo som jakživ nepočula ani mäkké f, ale podľa mena to bude naša južná susedka. Pre mňa stačí ako doporučenie, lebo maďarskej kuchyni sa vyrovná máločo. Takže nabudúce bude kuracia polievka podľa nej a podľa teba, ani nebude treba dlho čakať, lebo obed bez polievky je divný obed a za seba môžem napísať, že mi často (ako aj dnes) stačí na obed len tá polievka. A variť ju bude z kuracích stehien, z tých je podľa mňa najchutnejšia.
naviac - oproti nášmu obľúbenému receptu máš zemiaky , hrášok a tie šampiňony..prsia tiež nevarím-odložím na samostatnú prípravu..
a ešte pridám na záver čili..
táto polievka -horúca- je výborná...