
Kuru Fasulye
Je to velmi známe a naozaj velmi obľúbené turecké jedlo. Takto pripravenú kuru fasulye som sa naučila...

Šmaľcové guličky
Mnohé to poznáte - členovia rodiny chodia po dome a keď sa ich spýtam čo chcú, ...

Slané muffinky
Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou a práškovým cukrom. Rozpustené maslo zmiešame s celými vajíčkami,...

Calta po našom
Bolo u nás zvykom, že keď sa chystala svadba, doma sa pieklo, varilo, chystalo...

Cestoviny so slaninou a cuketou
na troche oleja osmažíme na kocky nakrájanú slaninu, potom pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a nakrájanú mladú...

Zapečené kuracie prsia s broskyňou
Toto hlavné jedlo je nielen veľmi chutné a nenáročné, ale je vhodné aj na všedný deň...

Rezy s lieskovými orieškami
Prvé, čo si urobíme, tak opražíme oriešky na suchej panvici, aby sa nám ľahko, dali z nich...

Zubáč na cuketke
... mám šikovného syna, ktorý je veľmi dobrý rybár, takže nemám problém s čerstvými rybkami....

Strapaté halušky
Dúfam, že sa nikoho nedotknem názvom, ale oni sú strapaté preto, lebo kapusta je...

Plnené zemiakové pagáče
Z droždia, trochy cukru a 100 ml mlieka urobíme kvások. Pridáme preosiatu múku, ...

Pivársky hovädzí perkelt
Na nedeľný obed som pripravila hovädzí perkelt na pive. Hovädzie mäso mám domáce.

Koláč z rebarbory (Rhubarb pie)
Rebarboru zaradujeme medzi zeleninu, ktoru konzumujeme ako ovocie. Dlhe roky som nevenovala tejto zaujimavej rastline plnej...

Prekladané mäso v rímskom hrnci
mäso prekladané zemiakmi a cibuľou, pácované v dijonskej horčici...

Panna cotta s jahodovým pyré
Panna Cotta je talianska dezert. Skladá sa z osladenej smotany, ktorá je zahustená želatínou, ale v tomto recepte som použila agar agar....

Tuniakový sendvič
Ako prvé strčíme dva kusy toastového chleba (ja som použila tmavý pšeničný) do hriankovača.

Pravé moravské buchty podľa tety Štefky
Tento recept som získala už dávno od manželovej tety, ktorá sa narodila v rakúskom Angerne, ...

Medová Marlenka
Koláč je jednoduchý na prípravu (krásne sa podaril hneď na prvýkrát!), veľmi chutný a máte ho...

Kurabiye - turecké sušienky
Prvý krát som ich ochutnala, ked´ ich moja švagriná doniesla so sebou, ked prišli k nám na...

Sedliacky cesnakovo-cibuľový chlieb
Celá rodina milujeme poctivé domáce jedlo ako kedysi od babičky, a tak sa zrodil aj nápad...

Papriková omáčka
Chuťovo dominantná papriková omáčka sa hodí ku všetkému. Podávam ju k rôznym druhom mäsa k fašírkam ale...

Slaný pivový pohár pre inšpiráciu
Dnes som robila aj slaný pivový pohár. Vnučka ma poprosila, aby som jej urobila pre...

Pikantná baklažánovo-paprikovo-paradajková nátierka
Jednoduchá a veľmi chutná pikantná nátierka z baklažánu, kápie a paradajok.

Mrkvová torta s mascarpone krémom
Do redakcie sme dostali na vyskúšanie sypkú zmes na prípravu Celozrnného mrkvového koláča s ľanovými semienkami...

Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska
Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....

Kuracie prsia plnené fetou, sušenou paradajkou a rukolou s bazalkovo-rukolovým šalátom s medovou hor
Tieto kuracie prsia si dávam vždy keď ideme do jednej reštaurácie v Bratislave, keďže som už v...

Bezlepková hrnčeková knedľa
Len jedenkrát som kúpila bezlepkovú knedľu v obchode a vtedy som si povedala, že alebo budem...