Foto: tinca
Tento rcp bol raz v "Rytmuse života", zapáčil sa mi a dnes som ho musela vyskúšať, lebo som mala chuť na sladké. Fantázia, celý Zobraziť celý popisTento rcp bol raz v "Rytmuse života", zapáčil sa mi a dnes som ho musela vyskúšať, lebo som mala chuť na sladké. Fantázia, celý byt voňal pomarančami. Ja som robila z pol-dávky, ale recepis je na celú.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
300 ml, /pochúťková smotana/ |
|
200 ml |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
400 g |
|
1 ks, /dužina/ |
|
1 ks |
|
Poleva: | |
150 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny, ktorých vôbec nie je veľa. V jednoduchosti je krása.
-
2
Vajcia vyšľaháme s cukrom a pripravíme si ostatné suroviny a síce, narajbeme kôru z pomaranča, vytlalčíme šťavu z pomaranča, do cesta, aj na polevu a nakrájame si na kocky pomaranč.
-
3
Formu na muffiny si pripravíme, ja som mala novú prvýkrát použitú, vďaka výhre na "Vareche", ktorej srdečne ďakujem takže som ju umyla, vysušila, vymastila tampónom na čistenie pleti olejom a vložila do nej košíčky na muffiny. Naplnila som košíčky skoro doplna cestom a piekla vo vyhriatej rúre pri 180 st.C, Cca 20-30 min. Keďže silikónová forma je na 6 ks a cesto bolo na viac, tak som sa netrápila a dala zvyšok osve do košíčkov. Síce nemali taký pekný tvar, ale zjesť sa dali. Tie čo neboli vo forme boli upečené skôr, tie som vybrala a v silikónke som ešte cca 5 min. dopekala.
-
4
Cesto pripravíme tak, že do vyšľahaných vajec s cukrom pridáme postupne jogurt, olej, kôru z pomaranča, múku s kypriacim práškom a pomaranč nakrájaný na kúsky, ktorý vmiešame do cesta. Tu je hotové cesto.
-
5
Po upečení necháme muffiny krátko vychladnúť a vyklopíme. Z cukru, z pomarančovej šťavy a kôry si vymiešame polevu, ktorou polejeme vychladnuté muffiny a dozdobíme dľa fantázie. U mňa to bolo čoko-slížkami a pomarančovou kôrou.
-
6
No a takto chutili..
tie urcite upeciem mojim vnuckam, maju radi take s ovocim a cokoladou.
trafená hus asi zagagala...
klivia51-myslim si, ze taketo prispevky patria do diskusie, pod receptom by sme sa mali vyjadrit len k receptu, pochvalit, pripadne sa spytat autora/ky/na vysvetlenie toho comu nerozumieme,
stretava sa tu velka skupina moc sikovnych ludi, ved navarit, odfotit a poslat recept chce vela zrucnosti a casu,
tinca-dakujem za recept,ukladam do kk, vsetkym zelam pekny den:-)
lebo pravdupovediac, myslím, že aj biopomaranč tú kôru musí mať striekanú, sa mi nechce veriť, že by sa len tak bez ujmy doviezol k nám a ešte aj nejaký čas vydržal v supermarkete....
A ku Klívia51 - ono sa ti zdá, že každý len chváli, ide o to, že ak sa niečo niekomu nepáči, necháva si to pre seba, aby dotyčnému nepokazil radosť, takže, kritiky je pomenej, chvály viacej, každý, kto sem dá recept, vie, ako ho kladný komentár poteší a naopak.A ak už skritizuje alebo porovnáva, robí to ohľaduplne, aby sa nikoho nedotkol.
@klivia51 , nechodím teraz často na Varechu,ale už som si všimla,že trošku vyrývaš.Ty sa hambíš uviesť niečo bližšie v profile o sebe,že si iba @u živateľ?Prečo také inkognito?Prepáč nemyslím to zle ani ťa nechcem uraziť,to nieje môj štýl.
@tinca , prepáč aj ty,za tento môj komentár.Ešte sa chcem opýtať nebude to veľmi sladké?
tu je relácia o receptoch a nie o ohovaračkách..už nemám chuť tu chodiť--
dievčatá, k tým pomarančom ešte...
sestra mi hovorila, že myslím Dr. Bukovský na svojej stránke píše, ale nehľadala som, že ak sa umyjú citrusy, tak ten "brajgel" z vrchu ide dovnútra...podobne vraj aj s vajíčkami, že sa nemajú umývať...
tak som z toho mimo...Je vraj nejaký gel, či čo, čo sa do toho ovocie namočí (aj napr. jablká a pod., všetko, čo je striekané) a potom je to ok...neviem.
V každom prípade, ja som mala raz tú sušenú citrónovú kôru, ale zase ten pomer neviem, keď je sušená a tu ide čerstvá...