Piškótové rezy so smotanovým krémom fotorecept
Foto: Izabella929
Na tento víkend obyčajné piškótové rezy so smotanovým krémom.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto svetlé (2x): | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Cesto kakaové (2x): | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Krém: | |
800 ml |
|
9 PL |
|
70 g |
|
250 g |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
Na potretie: | |
8 PL |
|
Poleva navrch: | |
200 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do základu, potom vareškou opatrne zamiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla 10 minút. Rovnako som pripravila aj druhý svetlý korpus.
-
2
Na kakaové cesto som vajcia s cukrom vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva, kakao a sódu som zmiešala a preosiala do základu a potom vareškou opatrne vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Piekla som v rúre vyhriatej na 180 °C 10 minút. Rovnako som pripravila aj druhý kakaový korpus.
-
3
Všetky upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
-
4
Mala som v chladničke smotanu na varenie a do nedele mala dobu spotreby. Keďže som mala naplánované pečené mäso, tak som musela smotanu spotrebovať. Do misy som naliala 800 ml smotany, pridala som vanilkový cukor a vymiešala detskú krupicu a uvarila som hustú kašu. Ihneď som rajnicu vložila do nádoby so studenou vodou a nechala som kašu rýchlo vychladiť. Zatiaľ som maslo s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešala do peny. Postupne som pridávala po lyžici vychladnutú krupicovú kašu a vyšľahala.
-
5
Napokon som pridala griotku a ešte premiešala. Krém som rozdelila na 3 rovnaké časti.
-
6
Na podnos som uložila prvý biely korpus a natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom.
-
7
Na lekvár som natrela tretinu krému.
-
8
Na krém som položila kakaový korpus a natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom
-
9
Na lekvár som natrela druhú tretinu krému.
-
10
Na krém som položila druhý kakaový korpus, natrela som ho horúcim lekvárom a potom poslednou tretinou krému.
-
11
Napokon som ho zakryla druhým bielym korpusom. Koláč som uložila na 3 hodiny do chladničky stuhnúť. Potom som ho zaťažila 3 kg múky a nechala v chladničke do druhého dňa.
-
12
Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu s pridaním smotany, oleja a masla. Vyliala som na koláč a uložila opäť do chladničky stuhnúť.
-
13
Po stuhnutí čokoládovej polevy som krájala horúcim mokrým nožom. Prajem vám dobrú chuť.
P.S. Už vím, proč jsem tu číhala! Tentokrát jsem tvůj recept na tvoje rezy chytila hned. Mám radost.
Milá @haji , áno správne si to nazvala, sú to iba obyčajné jednoduché piškótové rezy, spojené smotanovým krémom..celkom jednoduché, no chuťovo báječné...nemajú ma radi ani tu , ale ani inde, lebo som sa sama naučila na svojich chybách pracovať dôsledne..nechválim sa, lebo nemám čím...je to môj koníček a nič viac za tým nie je...občas moje rezy ochutnajú susedky a sú pre moju rodinu, nepečiem pre žiadne finančné zisky..nemusíte mi to veriť, ale je to tak...prajem aj tebe nádherný víkend a požehnanú nedeľu...Ďakujem pekne za tvoje úprimné slová, z ktorých cítim, že píšeš to, čo cítiš...ďakujem pekne za komentár..
Je to tak to nie je iba sem tam pečenie ale 10 rokov pečenia každý víkend v tom je tajomstvo mojej práce a nič iné..zaumienila som si že budem to vedieť aj ja tak,ako som to videla tu ,keď som sem prišla...a vďaka precíznosti sa to stalo aj môj koníček...každý zákusok je pekný a chutný keď je pripravovaný s láskou...ďakujem pekne za komentár...
Nie je problém...vynásob si 4 vajcia x 3 a máš to...takže potrebuješ na 4 vajcia 120 g cukru,120 g múky a ostatné tak ako tam je..ja sa lyžíc nebojím, koľko naberiem toľko pridám a vždy je korpus ako vánok...
Veľmi pekne ďakujem za komentár..
Ďakujem