Piškótové rezy so smotanovým krémom fotorecept

Foto: Izabella929
Na tento víkend obyčajné piškótové rezy so smotanovým krémom.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto svetlé (2x): | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Cesto kakaové (2x): | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Krém: | |
800 ml |
|
9 PL |
|
70 g |
|
250 g |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
Na potretie: | |
8 PL |
|
Poleva navrch: | |
200 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do základu, potom vareškou opatrne zamiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla 10 minút. Rovnako som pripravila aj druhý svetlý korpus.
-
2
Na kakaové cesto som vajcia s cukrom vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva, kakao a sódu som zmiešala a preosiala do základu a potom vareškou opatrne vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Piekla som v rúre vyhriatej na 180 °C 10 minút. Rovnako som pripravila aj druhý kakaový korpus.
-
3
Všetky upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
-
4
Mala som v chladničke smotanu na varenie a do nedele mala dobu spotreby. Keďže som mala naplánované pečené mäso, tak som musela smotanu spotrebovať. Do misy som naliala 800 ml smotany, pridala som vanilkový cukor a vymiešala detskú krupicu a uvarila som hustú kašu. Ihneď som rajnicu vložila do nádoby so studenou vodou a nechala som kašu rýchlo vychladiť. Zatiaľ som maslo s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešala do peny. Postupne som pridávala po lyžici vychladnutú krupicovú kašu a vyšľahala.
-
5
Napokon som pridala griotku a ešte premiešala. Krém som rozdelila na 3 rovnaké časti.
-
6
Na podnos som uložila prvý biely korpus a natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom.
-
7
Na lekvár som natrela tretinu krému.
-
8
Na krém som položila kakaový korpus a natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom
-
9
Na lekvár som natrela druhú tretinu krému.
-
10
Na krém som položila druhý kakaový korpus, natrela som ho horúcim lekvárom a potom poslednou tretinou krému.
-
11
Napokon som ho zakryla druhým bielym korpusom. Koláč som uložila na 3 hodiny do chladničky stuhnúť. Potom som ho zaťažila 3 kg múky a nechala v chladničke do druhého dňa.
-
12
Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu s pridaním smotany, oleja a masla. Vyliala som na koláč a uložila opäť do chladničky stuhnúť.
-
13
Po stuhnutí čokoládovej polevy som krájala horúcim mokrým nožom. Prajem vám dobrú chuť.
Tiež piškótový zákusok:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
P.S. Už vím, proč jsem tu číhala! Tentokrát jsem tvůj recept na tvoje rezy chytila hned. Mám radost.
Milá @haji , áno správne si to nazvala, sú to iba obyčajné jednoduché piškótové rezy, spojené smotanovým krémom..celkom jednoduché, no chuťovo báječné...nemajú ma radi ani tu , ale ani inde, lebo som sa sama naučila na svojich chybách pracovať dôsledne..nechválim sa, lebo nemám čím...je to môj koníček a nič viac za tým nie je...občas moje rezy ochutnajú susedky a sú pre moju rodinu, nepečiem pre žiadne finančné zisky..nemusíte mi to veriť, ale je to tak...prajem aj tebe nádherný víkend a požehnanú nedeľu...Ďakujem pekne za tvoje úprimné slová, z ktorých cítim, že píšeš to, čo cítiš...ďakujem pekne za komentár..
Je to tak to nie je iba sem tam pečenie ale 10 rokov pečenia každý víkend v tom je tajomstvo mojej práce a nič iné..zaumienila som si že budem to vedieť aj ja tak,ako som to videla tu ,keď som sem prišla...a vďaka precíznosti sa to stalo aj môj koníček...každý zákusok je pekný a chutný keď je pripravovaný s láskou...ďakujem pekne za komentár...
Nie je problém...vynásob si 4 vajcia x 3 a máš to...takže potrebuješ na 4 vajcia 120 g cukru,120 g múky a ostatné tak ako tam je..ja sa lyžíc nebojím, koľko naberiem toľko pridám a vždy je korpus ako vánok...
Veľmi pekne ďakujem za komentár..
Ďakujem