Izraelské pagáčiky z lístkového cesta

namarie - fotkanamarie, 13. februára 2017
Izraelské pagáčiky z lístkového cesta
Foto: namarie

Ide k vám návšteva a nemáte čas ani upratať, nie to ešte navariť a napiecť? Ste na správnej adrese. Tieto mega rýchle pagáčiky som Zobraziť celý popisIde k vám návšteva a nemáte čas ani upratať, nie to ešte navariť a napiecť? Ste na správnej adrese. Tieto mega rýchle pagáčiky som vymyslela v situácii, ktorú každá dobrá gazdiná dôverne pozná - a to jest situácia - "čo chladnička dala". Izraelské preto, že ma k tejto krajine púta nepopísateľný gastronomický vzťah hlavne z toho dôvodu, že cesnak v hojnom množstve je ich svetoznámym patentom a niečo podobné som v týchto končínách aj ochutnala. Poďme na to, návšteva už stojí predo dvermi :D

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
7 strúčikov
150 g
150 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Ošúpte a do misky nastrúhajte na jemno cesnak. Ja ho mám rada veľa, šak smrdieť nebudete len vy, ale celá návšteva :D V hrnci dajte roztopiť maslo. Pozor na to nech sa len roztopí a nezačne vrieť.

  2. 2

    Zatiaľ si nastruhajte syr a maslo nechajte vychladnúť, odhadnite to však tak, aby zostalo v tekutom stave a nebolo horúce, lebo keď tam potom budete miešať postruhaný syr sa vám NESMIE rozleptať, inak to bude v háji :)

  3. 3

    Nastruhaný cesnak, syr (keď chcete môžete dať aj Nivu - je to mega) a vychladené roztopené maslo zmiešajte dokopy, prilejte trochu olivového oleja, kôpor, bazalku, oregano, čierne korenie a soľ. Vznikne vám taký lepkavý mix. Rúru rozohrejte na 180 stupňov

  4. 4

    Lístkové cesto rozprestrite na papieri na pečenie a prerežte ho na dva dlhé pásy (môžete aj tri - ale potom budú trojuholníčky mega malé). Po celej ploche pásikov rozotrite cesnakovo syrovú zmes - 2 cm od okraja každého pásu nechajte voľné miesto, tam sa to potom po zrolovaní zlepí. Z každého pásu si vytvorte rolku a konce a vrch spojiva poriadne popritláčajte k sebe, aby vám to nerozpadlo pri pečení.

  5. 5

    Rolky potrite žĺtkom po celej vrchnej ploche a ostrým nožom rozkrájajte do tvaru trojuholníčkov. Vrch posypte celou rascou, oreganom, bazalkou, čiernym korením a soľou. Dajte to do trúby a pečte tak cca 15 - 20 minút, dokým trojuholníčky krásne zozlatovejú a zväčšia sa.

  6. 6

    Nechajte to trochu vychladnúť (cca 5 minút) a oddeľte trojuholníčky od seba. Tadadá - pohostenie hotové. Pred hosťami to zahrajte na orientálnu kuchyňu, pridajte nejaký akože cestovateľský príbeh s dramatickým rozuzlením a ste za gazdinú roka. Podávajte so žuvačkami, nech vám vzájomne nie je zo seba zle :D Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

stanci11
no nie, podávajte so žuvačkami, riadne sa smejem :D :D :D ja som teda povestná kreáciami slaného pečiva "1000+1 varianta" ale toto tvoje vyzerá tiež rozhodne zaujímavo, beriem ako inšpiráciu a ukladám si :)
braxi
Recept sa mi veľmi pozdáva, ale priznávam, že som celkom nepochopila motanie cesta. Je to tak, že vytvorím dve alebo tri roládky a tie potom krájam na trojuholníky?
namarie
@Braxi (14.2.2017 08:17)

Ano Braxi - cesto rozostrieš na plech a prerežeš ho pozdĺž na dva alebo tri obdĺžnikové pásy a potom ich zvlášť aj s plnkou zroluješ akoby do rolády. A ten roládový valček poprekrajuješ na malé trojuholníky - takto Δ∇Δ∇ :)
mijaita
@Namarie take to nechapu. Kdyz ten pas potru a posypu a zaroluju, tak jak to, ze na fotce mas posypku s vajickem na povrchu? Hlava nebere. Ani tam neni patrne, ze by bylo neco uvnitr.
mijaita
@Jujoska dekuju, tohle ja chapu, ale @Tatranka ma evidentne napln uvnitr. Tady jsou ty trojuhelnicky sypane a mazane na povrchu a @Namarie pise, to zaroluje ale to neni mozne kdyz se na fotku podivas!
jujoska
v 4.bode natrie cesnakovo-syrovu zmes na cesto, ktore potom zroluje (napln je vnutri). Po nakrajani natretej rolky na trojuholniky/bod 5 ich hojne posype koreninanmi a bylinkami :-D
terinka55
Som sa pobavila, ale chválim, dobré pre inšpiráciu, ďakujem.
zinnajdha
aj mne sa páči ukladám, zrolujem, poprekrajujem a upečiem. A zjeme.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia