![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pudingovo-ryžová maškrta
Tento týždeň som sa rozhodla pre nepečenú dobrotku. Pudingy máme radi, robím aj s ryžou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jablková torta z kysnutého cesta
Z múky, rozpusteného tuku, vajca, kvásku, soli, klinčeka a trošky vanilky urobíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jakitori
Jakitori - kurča na špajdli je japonské národné jedlo, je to náš obľúbený recept na prípravu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ďumbierovo-marhuľový čaj
Prechladol som a nie som v pohode. Potrebujem sa dať do kopy, nakoľko ide pekný...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Spagetti à la čo dala kuchyňa
Tento recept na špagety mám od môjho priateľa, sú vynikajúce! :-) Obrázok pridám neskôr, keď...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jogurtová polievka
V stredne veľkom hrnci uvaríme ryžu s 2 hrnčekmi vody domäkka. Pripravíme si 4 hrnčeky horúcej vody.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lievance s kokosom a rumom
Takto dopadol môj pokus oživiť/obmeniť lievance. Fajné, sladké a sýýýýýýýýte :-)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pomarančovo-citronový sorbet
Ľahké letné osvieženie...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Napoleonky z bryndze a opečenej (grilovanej) zeleniny
Pôvodný Napoleon je francúzske pečivo, alebo mille-feuille – tisíc listov, pretože je spravený z niekoľkých...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tekvicový koláč
Hokkaido (alebo maslovú tekvicu) vydlabeme a nakrájame na kocky, uvaríme domäkka vo vode. Vodu scedíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cícerový šalát s králičou roládou
Šalát už nie je dnes iba o zelených listoch, uhorke či cibuli a nepodáva sa len...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekaný ježkový baklažán
Baklažán narežeš na kolieska, ale nedorežeš až do konca, čiže ti zostane spodok v celku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kochlíková praženica
Recept na praženicu, ktorý Vám ponúkam vznikol v čase, keď som sa snažil zaujať moju...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Celozrnné sezamové hviezdičky
Hviezdičky sú zdravšou náhradou čajového pečiva ku káve alebo čaju. :-)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tvarohová nátierka
Dnes si robím poriadok v receptoch a vidím, že tu mám kopec rôznych ústrižkov z rôznych...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zeleninové taštičky
Tento recept som "zdedila" po mojej tete. Pripravujem ho dosť často, hlavne v lete keď...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáce medovníky
Najskôr si pripravíme krémy. Krém č. 1 vytvoríme tak, že vymiešame maslo s cukrom,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cesnakovo-zázvorový kaprík
Ryby miluji na všechny způsoby, takže když mi kamarádka volala, jestli nechci 2 menší kapříky,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jarný slaný koláčik
Tanto super recept som našla na internete a hned ma zaujal. Skúsila som teda upiecť a naozaj...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mošonská zelotekvica
Tekvicu, zemiaky očistíme a pokrájame na plátky, pokvapkáme olejom, osolíme a premiešame. Mrazenú zeleninovú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Králík plněný masovo-houbovou směsí
V nákupním košíku mi zaparkoval hezký chlazený mican a protože komunikace mezi mnou a manželkou, která...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnený žltý melón
Dnes máme opäť po obede sladké mlsanie... naplnila som žltý melón rôznym ovocím, ktoré som zmiešala...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špenátovo-šampiňónové bruschetty
S tými tradičnými paradajkovo-bazalkovými majú moje bruschetty spoločný len názov. Pravda je, že mám doma...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Carpaccio z Tafelspitzu
Hovädzie mäso uvaríme spolu s koreňovou zeleninou a korením, necháme vychladnúť (najlepšie cez noc) a nakrájame...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Losos so špargľou, kapari a paradajkami
Očisteného lososa osolíme a opečieme na panvici kožou dole. Najskôr prudko a potom teplotu zmiernime a...