Plnená zelenina s bylinkovým pšenom

pumaamravec - fotkapumaamravec, 24. augusta 2014 20:10
Ďalšie recepty »

V lete je dostatok zeleniny a treba ju vyskúšať na všetky možné spôsoby. Toto je jeden z nich. :)

2
porcie
15 min
príprava
25 min
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
Plnka:
125 g
 množstvo na uvarenie pšena
3 ČL
1 ks
1 ČL
1 strúčik
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Cibuľu a cesnak si nakrájame nadrobno. Prichystáme si zeleninu, z papriky vyberieme semienka ale hornú časť si necháme ako vchnák. Z rajčiny tiež odrežeme hornú časť a vytvoríme vrchnák, dužinu vyberieme lyžičkou. Baklažán a cukinu rozrežeme aby vznikli ,,poháriky,,. Lyžičkou vyberieme dužinu a nakrájame ju.

  2. 2

    Pšeno zalejeme trojnásobným množstvom zeleninového vývaru a pripravíme podľa návodu. K pšenu prisypeme mletú papriku a talianske bylinky. Osolíme a okoreníme. Na oleji osmahneme dužinu baklažánu a cukety. Orestujeme aj cibuľu a cesnak. Vmiešame k prosu spolu s nakrájanou rajčinovou dužinou.

  3. 3

    Zmesou naplníme zeleninu. Pečieme pri 180 °C asi 25 minút.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist