Foto: pumaamravec
V lete je dostatok zeleniny a treba ju vyskúšať na všetky možné spôsoby. Toto je jeden z nich. :)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak si nakrájame nadrobno. Prichystáme si zeleninu, z papriky vyberieme semienka ale hornú časť si necháme ako vchnák. Z rajčiny tiež odrežeme hornú časť a vytvoríme vrchnák, dužinu vyberieme lyžičkou. Baklažán a cukinu rozrežeme aby vznikli ,,poháriky,,. Lyžičkou vyberieme dužinu a nakrájame ju.
- 2
Pšeno zalejeme trojnásobným množstvom zeleninového vývaru a pripravíme podľa návodu. K pšenu prisypeme mletú papriku a talianske bylinky. Osolíme a okoreníme. Na oleji osmahneme dužinu baklažánu a cukety. Orestujeme aj cibuľu a cesnak. Vmiešame k prosu spolu s nakrájanou rajčinovou dužinou.
- 3
Zmesou naplníme zeleninu. Pečieme pri 180 °C asi 25 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu