Burger s cícerovými plackami

jenni - fotkajenni, 16. februára 2014
Burger s cícerovými plackami
Foto: jenni
15 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

1 hrnček
podľa potreby + na obaľovanie
1 ks
2 strúčiky
podľa potreby
podľa chuti
podla chuti
podľa potreby
1 PL
200 g
K tomu:




Postup

  1. 1

    Jeden hrnček cíceru si deň vopred dáme namočiť. Na druhý deň ho dáme variť približne na pol hodinu. Vodu z uvareného cíceru nevylievajte, ale odložte si ju, budete ju potrebovať na prípravu placiek. Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno a osmažíme na rozpálenom oleji. K cibuli pridáme prelisovaný cesnak, ochutíme čiernym mletým korením a pridáme trochu chilli a ešte chvíľu pražíme a potom necháme vychladnúť.

  2. 2

    Uvarený cícer zmixujeme na hladkú hmotu. K cíceru pridáme rukami roztlačené údené tofu, lahôdkové droždie a premiešame. K zmesi pridáme opraženú cibuľku s cesnakom. Priebežne do zmesi pridávame strúhanku na zahustenie a vodu z uvareného cíceru, kým sa nám nevytvorí pevnejšia hmota. Zmes osolíme podľa chuti, pridáme ešte trochu chilli a petržlenovú vňať, tiež podľa chuti a poriadne premiešame, aby sa chute prepojili.

  3. 3

    Zo zmesi tvarujeme placky, ktoré obaľujeme v strúhanke. Ja som z uvedenej zmesi vytvorila 10 placiek. Placky môžete osmažiť na oleji alebo ich piecť v rúre. Do zapekacej misy, na plech alebo do pekáča nalejete olej - nemusí ho byť veľa, aby sa v ňom placky netopili. Placky poukladáme na plech a pečieme ich 20-25 minút pri 200 stupňoch, kým nechytia zlatistú farbu a nevytvorí sa chrumkavý povrch.

  4. 4

    Žemle si rozkrojíme a plníme podľa vlastnej chuti. Ja som použila kúsky ľadového šalátu, paradajky a kečup. Na spodnú žemľu som dala kečup, na to šalát, paradajky nakrájané na kolieska, placku z cíceru, znova kečup, paradajky, šalát a nakoniec vrchnú časť žemle.

  5. 5

    A pokiaľ sa vám burger nepáči, môžete placky konzumovať napríklad aj takto. :)

    Burger s cícerovými plackami - obrázok 5

Diskusia k receptu

amilka2
Cícer nepoužívam, avšak kôli tomuto nápadu si ho pojdem
Kúpiť a vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia