Foto: jenni
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
podľa potreby + na obaľovanie |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
podla chuti |
|
podľa potreby |
|
1 PL |
|
200 g |
|
|
|
K tomu: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Jeden hrnček cíceru si deň vopred dáme namočiť. Na druhý deň ho dáme variť približne na pol hodinu. Vodu z uvareného cíceru nevylievajte, ale odložte si ju, budete ju potrebovať na prípravu placiek. Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno a osmažíme na rozpálenom oleji. K cibuli pridáme prelisovaný cesnak, ochutíme čiernym mletým korením a pridáme trochu chilli a ešte chvíľu pražíme a potom necháme vychladnúť.
- 2
Uvarený cícer zmixujeme na hladkú hmotu. K cíceru pridáme rukami roztlačené údené tofu, lahôdkové droždie a premiešame. K zmesi pridáme opraženú cibuľku s cesnakom. Priebežne do zmesi pridávame strúhanku na zahustenie a vodu z uvareného cíceru, kým sa nám nevytvorí pevnejšia hmota. Zmes osolíme podľa chuti, pridáme ešte trochu chilli a petržlenovú vňať, tiež podľa chuti a poriadne premiešame, aby sa chute prepojili.
- 3
Zo zmesi tvarujeme placky, ktoré obaľujeme v strúhanke. Ja som z uvedenej zmesi vytvorila 10 placiek. Placky môžete osmažiť na oleji alebo ich piecť v rúre. Do zapekacej misy, na plech alebo do pekáča nalejete olej - nemusí ho byť veľa, aby sa v ňom placky netopili. Placky poukladáme na plech a pečieme ich 20-25 minút pri 200 stupňoch, kým nechytia zlatistú farbu a nevytvorí sa chrumkavý povrch.
- 4
Žemle si rozkrojíme a plníme podľa vlastnej chuti. Ja som použila kúsky ľadového šalátu, paradajky a kečup. Na spodnú žemľu som dala kečup, na to šalát, paradajky nakrájané na kolieska, placku z cíceru, znova kečup, paradajky, šalát a nakoniec vrchnú časť žemle.
- 5
A pokiaľ sa vám burger nepáči, môžete placky konzumovať napríklad aj takto. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kúpiť a vyskúšam.