
Nepečený medový závin
Tak toto je jedna z mojich najobľúbenejších dobrôt. Mne chutí síce všetko, čo je sladké,...

Kokosovo medový žerbó
Vajcia, cukor, med a margarín 5 minút nad parou varíme. Múku a sódu bikarbónu zmiešame a pridáme...

Simuchin cvikliak
Moja kolegyňa si upravila mrkvovy koláč po svojom, a vyšiel z toho cvikliak :) je zdravý...

Farebný šalát s tvarohovými knedličkami
Šalát z kukurice, paradajok, zeleného šalátu s prídavkom v podobe malých knedličiek z tvarohu a...

Toasty
Mäso pomelieme a ochutíme najemno nakrájanou cibuľou, čiernym korením, horčicou, kečupom a premiešame.

Chrbát z mladého prasiatka s hrachovým pyré
Chrbát z mladého prasiatka (karé) osolíme, okoreníme a marinujeme cez noc s cesnakom a bylinkami, ...

Pstruh podľa Hemingwaya
Vypitvané pstruhy osušíme, osolíme, okoreníme a z oboch strán ich na veľmi horúcom masle opražíme....

Kapor na orechoch
Tento recept vymyslela moja mama, ktorá bola kuchár špecialista a odvtedy kapra máme na vianoce každý rok....

Rezancovo–mäsové placky
Rezance uvaríme v osolenej vode podľa návodu a scedíme. Varené údené mäso pokrájame na malé kocky. Rozšľahané vajcia, ...

Osviežujúci citrónový koláčik s jogurtom
Inšpirácia z jednej anglickej webovej stránky, recept som si upravila podľa seba. Použila som vajíčko...

Marhuľový kompót s marhuľovicou
Marhule rozštvrtíme a rozdelíme do zaváracích pohárov. Do každého pohára nasypeme na špičku noža sódy bikarbóny...

Zapečené klobásy
Šampiňóny umyjeme a necháme odkvapkať, cibuľu olúpeme a najemno nastrúhame. Paradajky nakrájame na plátky, pekáč...

Ryža so záhradkárskymi prebytkami, tentoraz s mladými cuketkami
Príklady tiahnu a v zmysle vyššieho princípu mravného inak ani nemôžem, aj ja musím s pravdou...

Marhuľovo-oriešková náplň
Tento rcp som získala v USA. Jedli sme ho na sviatok Thanksgiving a ja ho robím...

Hovädzí špíz s mangovou salsou
Mäso priečne nakrájame na tenké dlhé pásiky. Z citrónovej trávy, cesnaku, papričiek jalapenos, ...

Slaninkové košíčky s paradajkou, korbáčikmi a mozzarelou
Kombinácia slovenského a talianskeho. Veľmi rýchle, efektné a úžasne chutné jedlo, ktoré môžete pripraviť...

Losos na teriyaki omáčke
Žiadalo sa mi menšej zmeny na úpravu lososa a tak Vám ho sem pridávam. Podľa mňa...

Bezlepkové cestoviny s omáčkou pesto
Pod názvom PROCEL si v obchodoch môžete kúpiť Novlim bezlepkové cestoviny. Sú vyrobené z prirodzene bezlepkových...

Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom
Bravčovú sviečkovicu osolíme, okoreníme, opečieme a dáme do rúry pri nízkej teplote asi 80 °C piecť 20 minút....

Morčacie rezníky na hubách shiitake a sušených paradajkách
Mala som chuť na morčacie mäso a v chladničke bolo posledných pár húb shiitake. Vznikol z...

Jahodovo-ríbezľový nápoj
Vychladený, sýty nápoj, bohatý na bielkoviny... (468 kJ) Dvojnásobné množstvo s dodatočným ovocím je...

Jarní těstoviny
Tak nejdříve ty těstoviny jsou takové špagety zakroucené do spirály. No a abych neřešil název, ...

Plnka s údeným mäsom a kozím syrom
Pečivo nakrájame na kocky, pridáme žĺtky, prášok do pečiva, soľ, čerstvo namleté čierne...

Lepkavé karamelkové muffiny
Recept na tieto mafiny je z knihy 1 cesto, 100 mafinov :-) Veľkosť hrnčeka je 200...

Hydinové na kyslej kapuste
Je čas okoštovať poctivo nadlávenú kapustu. Milujeme kapustovú klasiku. Určite je ňou aj segedínsky guláš....

Vanilkovo-banánový ricottový puding
Pridala som ricottu, ktorá má jemnú chuť takže ju ani nebudete v pudingu cítiť, zato...

Langoše
Z uvedených surovín spracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Väčšie mikroténové vrecko vytrieme olejom, vložíme...

Naša zdravá vianočka
Veľmi dlho som zhánala recept na vianočku, no vždy som našla len recept na klasické kysnuté...
Všetko mäso
Kuracie mäso
Hovädzie mäso
Bravčové mäso
Ryby morské
Ryby z jazera