Specialità e gustoso pesto

maykalovecraft - fotkamaykalovecraft, 16. mája 2015
1
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

1 hrsť
3 lyžice




Postup

  1. 1

    Listy medvedieho cesnaku umyjeme pod tečúcou vodou, potom ich pridáme do mixéru. Pridáme olej, soľ, korenie, horčicu a rozmixujeme na kašu. V prípade potreby, ak je pesto príliš husté pridáme ďalšiu lyžičku olivového oleja. Na koniec pridáme citrónovú šťavu.

  2. 2

    Najlepšie pesto, je však podávané s čerstvo uvarenými špagetami a niekoľkými nakrájanými uvarenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

ostriez
Na akých miestas sa dá nájsť medvedí cesnak??????
chutimi
Ja som tiez tento rok nazbieral toho kopec a tiez som si namrazil cele listy ako aj nahrubo nasekane. Ja som do pesta este pridal trochu vlaskych orechov a trosku cukru. Nabuduce ich ale vynecham, lebo tam urobili trochu horkosti. Ta horcica tam moze byt tiez dobra. Pridala si obycajnu alebo dijonsku?

@ostriez Uz je na neho asi neskoro, ale mozno sa mylim. Ja som nazbieral haldy pred 2-3 tyzdnami. Myslim ale, ze sa da aj kupit a mozes si ho zasadit doma.
evanaaa
Sezóna rastu medvedieho cesnaku trvá asi tak dva mesiace - marec, apríl, možno trošku dlhšie, kým nejde do kvetu......receptov na pesto z neho som videla už pár, ale oplatí sa, ak je ho väčšie množstvo, pre toho, kto má možnosť si ho viac nazbierať.
jamalinka
o medvedí cesnak som sa začala viac zaujímať asi 3 roky dozadu, darovaný som spracovala, môj vnuk vegeterián si ho pridával takmer do všetkého a tak som si darované cibuľky nasadila doma do záhrady, máme pri plote potok a je tam taký polotien, cesnak rastie, tento rok som ešte dosádzala. Ja som ho poumývaný vymixovala so slnečnicovým olejom a dala do malých pohárikov tak, aby bol stále zaliaty povrch olejom, tento rok som už urobila 5 pohárikov a mám skúsenosť, že v chladničke takto vydrží aj celý rok, takto isto som robila aj bazalku, ktorú si tiež dopestovávam. Mne sa tento spôsob páči, lebo tam nie je nič, čím by sa pokazila chuť a tiež aj skrátila doba skladovania. Všetky tie ostatné prísady si pridávame podľa chuti v priebehu roka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia