Mramorovaný koláč s karamelovým krémom
Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 6. decembra 2017
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 6. decembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a so štipkou soli. Pridáme vajíčka a šľaháme tak dlho, kým sa cukor nerozpustí. Ďalej primiešame preosiatu múku, kypriaci prášok a mlieko.
- 2
Cesto rozdelíme na polovice. Do jednej polovice vmiešame kakao. Do vymastenej a vysypanej formy dáme obe polovice cesta a vidličkou prejdeme cez obe vrstvy, aby vznikol mramorový vzor. Pečieme pri 180 °C asi 45 minút.
- 3
Vychladený koláč ozdobíme karamelovým krémom, ktorý pripravíme tak, že v hrnci skaramelizujeme cukor do zlatohneda, pridáme 80 ml smotany a varíme, kým nevznikne hladký krém. Necháme vychladnúť. Zo zvyšku smotany vyšľaháme šľahačku a nakoniec vmiešame vychladený karamelový krém.
Tiež mramorový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu