![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Marocké mäsové guľôčky s couscous
Tento recept pochádza z BBC Good Food 2011 z júla 2011, vyskúšala som ho, recept som...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Gnocchi s pestom z pečených paprík
Mala som chuť na niečo trošku nové, a hupsli na mňa v obchode gnocchi a kapie,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečeňové lievančeky
Sú veľmi jemnučké a vhodné ako príloha k rôznym prívarkom, do žemlí, alebo len tak...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mandarínky v župane
Na Vianočné sviatky som ešte nezačala piecť. Mám rada čerstvé pečivo. No nejaká sladkosť sa za...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Diabolské kura
(Antílska kuchyňa) Minule som robila bravčové líčka na Kolombe, no a dnes som skúšala diabolské kuracie stehná....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Huspenina
Určite máte radi huspeninu , len nie každému sa podarí , posielam Vám svoj osvedčený recept, ktorý...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Teľacie medailóniky s tekvicovým koláčom
Najslávnostnejší deň v živote chce tú najslávnostnejšiu hostinu. Plnú chutí, vôní, farieb, kontrastov; harmonickú gastronómiu z čerstvých, vynikajúcich surovín...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fíkový desert
Mám recept od známého Turka. Zaměnila jsem melasu za dobrý med. Creme fraiche jsem...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rýchly a jednoduchý marhuľový džem
Keď sa zima opýta, čo sme robili v lete, tak sa jednoznačne budeme mať čím...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Uhliarske zemiaky
Jedlo chudobných. Veľmi časté v českých horách, kde žili uhliari. Teda nie baníci, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Čerešničky s makom
Obľúbený koláč našej rodiny prinajmenšom už štyri generácie. Pomerne jednoduchý na prípravu a veľmi chutný...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzia sviečková s kokosom
Hovädziu sviečkovú nakrájame na tenké plátky. Cesnak a cibuľu ošúpeme a na jemno nasekáme. Papriku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kurča odkukané od @Kimlo
Kurča vo vrecku od @Kimlo sa mi zapáčilo a pripomenulo časy, keď som robievala... Nič...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Piškótový mrežovník s pohánkovým tvarohom
Dnes vám ponúkam chutný šťavnatý koláč, ktorý je pripravený bez mlieka s pohánkovým tvarohom. Ale...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vianočná hríbovica
Klobásu a údené mäso vcelku umyjeme, dáme do štvorlitrového hrnca a zalejeme vodou. Pridáme cesnak,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zeleninkovo-cestovinový šalát
Jednoduchý, rýchly a vynikajúúúúci... najlepšie čo som kedy jedla . zbožňujeme ho doma...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fazuľové struky v škoricovej omáčke
Takže... Toto je môj prvý recept, ktorý je od mojej mamky. Ak ho varievala, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zadělávaná mrkev s rozpekama
Vzpomínka na školní léta v západočeském kraji. Ač jídlo obyčejné, je krajové a výborné...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karé s hríbovou kôrkou a kvakovým pyré
Bravčové karé spolu s koreninami zavákuujeme a pripravujeme spôsobom sous-vide na 67 °C 35 minút. (Pozn...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hruškovo–jablčný koláč
Olúpané a jadierok zbavené hrušky a jablká nahrubo postrúhame. Primiešame múku, cukor, vajcia, prášok do pečiva, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sójovo–jablkový šalát
Všetky suroviny premiešame a šalát necháme odležať. Podávame s bielym chlebom alebo opečenou bagetou.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Biele mäso
Kuracie prsia narežeme na rezne a jemne naklepeme. Uložíme na pekáč potretý olejom. Každý rezeň...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakový krém s dubákmi v údenom vývare
Túto polievku robievam obyčajne po Vianociach alebo Veľkej noci, ale aj inokedy ked mám vývar z...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáce pomarančové cestoviny s plnenými morčacími prsiami a flambovaným ovocím
Dnes sme mali skvelý obed s domácimi pomarančovými rezancami. robievam ich väčšinou ako prílohu k pečeným...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Caprese zabalené v cukete
Mozzarella, paradajky a bazalka, sú základom šalátu Caprese. Teraz sme však nimi naplnili košíčky...