Čokoládový dezert s tvarohovým krémom a broskyňou
Iveta Papcunová
cukrárka – inovátorka značky Tante Hannis, 17. apríla 2018
cukrárka – inovátorka značky Tante Hannis, 17. apríla 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 pohár (sterilizované) |
|
200 g |
|
1 ks |
|
(na dochutenie tvarohu) |
|
|
|
štipka |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
50 ml |
|
1 Pl (preosiate) |
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Najskôr predhrejeme rúru. Z vajec, múky, oleja, kakaa, vanilky, cukru a prášku do pečiva upečieme tenké piškótové cesto. Z neho vykrojíme kolieska s priemerom 7 cm.
- 2
Tvaroh vymiešame s vanilkou, citrónovou kôrou, so sladidlom a štipkou mletého kardamómu. Broskyne necháme odkvapkať na sitku. Do jamky dáme tvarohový krém a položíme na vykrojené kolieska z piškótového cesta.
- 3
Broskyne polejeme roztopenou čokoládou a vrch ozdobíme drobnými kúskami nakrájaných broskýň. Poprášime jedlým zlatým práškom. Dáme vychladiť.
Tiež Čokoládový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu