Bezlepková jahodová torta
Foto: novalim
Zrejú jahody, hádam najvoňavejšie ovocie a nie je nič lepšie ako ich zjesť čerstvé. A presne o tom je naša torta. O čerstvých jahodách, Zobraziť celý popisZrejú jahody, hádam najvoňavejšie ovocie a nie je nič lepšie ako ich zjesť čerstvé. A presne o tom je naša torta. O čerstvých jahodách, ktoré sú prikryté ľahkou “perinkou” zo šľahačky a čerstvého syra, a to celé na poctivom čokoládovom korpuse. Jednoduché, ľahké a neodolateľne dobré. A samozrejme, bez lepku. Upečte si dnes bezlepkovú jahodovú tortu podľa nášho receptu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
4 ks |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
Na plnku: | |
200 g (napr. Philadelphia a pod.) |
|
200 ml |
|
3 PL |
|
250 g (čerstvé) |
|
|
|
(alebo rum) |
|
Postup
-
1
Na cesto si najprv v mise vymiešame maslo a práškový cukor do krémova, pridáme žĺtky, vymiešame, pridáme nad parou roztopenú čokoládu a vypracujeme hladký čokoládový krém.
- 2
Prisypeme múku Promix UNI, premiešame varechou do hladka.
- 3
Napokon vmiešame do tuha vyšľahané bielky s kryštálovým cukrom.
- 4
Zmes nalejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm (formu odporúčame vytrieť tukom a vysypať bezlepkovou krupicou alebo samotnou múkou Promix UNI) a pečieme na 180 stupňoch asi 35 minút. Pomocou špajle odskúšame, či je korpus prepečený. Hotový korpus necháme riadne vychladnúť.
- 5
Na plnku si najprv vyšľaháme šľahačku do tuha. V druhej miske rozmiešame čerstvý syr s cukrom a opatrne doňho vmiešame šľahačku.
- 6
Na vychladnutý korpus nakvapkáme ovocný likér alebo rum, potrieme ho jahodovým džemom a naukladáme naň na plátky nakrájané jahody. Na jahody nanesieme šľahačkovú plnku a povrch torty dozdobíme čerstvými jahodami.
Tiež jahodová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu