Nedeľná variácia - bravčovina so zeleninou fotorecept
Foto: remi
Recept pochádza z mojej kuchyne, kde sa spojili ingrediencie, ktoré mám rád :-) Keďže nie som vinár, nechal som si poradiť od odborníka, k tomuto Zobraziť celý popisRecept pochádza z mojej kuchyne, kde sa spojili ingrediencie, ktoré mám rád :-) Keďže nie som vinár, nechal som si poradiť od odborníka, k tomuto jedlu doporučuje Portské rubínové, alebo Madeiru.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
750 g alebo pliecko |
|
30 g |
|
2 PL |
|
5 ks |
|
175 g |
|
375 ml |
|
5 plátkov alebo prerastaná slanina |
|
2 ks |
|
4 strúčikov |
|
2 ks očistená |
|
1/2 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Nakrájame si: šampiňóny, červenú cibuľku na drobno Plátky slaniny a zelenú papriku na dlhšie slíže bravčovinu na cca 1-1,5 cm plátky jarnú cibuľku na kolieska, a môžme začať.
-
2
V hrnci, ja používam hlbokú panvicu si roztopíme v oleji maslo. Keď sa začne peniť, pridáme na kocky pokrájané mäso a prudko opražíme asi 3 minútky, kým sa nezačne sfarbovať do hneda. Následne ho vyberieme dierkovanou naberačkou ( ideálne odložiť do kovového sitka - namiesto osušenia na papierových obrúskov) a necháme v teple.
-
3
Na panvicu dáme cibuľu, jarnú cibuľku, papriku a slaninu a pražíme asi ďaľšie 3 minúty. Do zmesi pridáme mletú papriku a múku a pražíme asi 1-2 minúty za stáleho miešania. Zalejeme vývarom, pridáme šampiňóny, šťavu s 1/2 citróna a pomaly varíme asi 2 až 3 minúty. Na panvicu vrátime mäso, dáme cesnak a veľmi pomaly dusíme domäkka asi 20 minút.
-
4
Do zmesi následne vmiešame smotanu, osolíme a okoreníme a len zľahka prehrejeme. Ideálna príloha je ryža, a nejaká tá zeleninová ozdoba na tanier. Chcel som potešiť ženu, tak som "vyzdobil", a potešilo :-) (strúhaná uhorka, cherry, červená cibuľka)
-
5
Dobrú chuť!!!
Diskusia k receptu