Foto: cesminaz
Tekvica dodá koláču vláčnosť a jemnosť ;-) a kombinácia melasi a sezamu,dodá zasa koláču neobyčajnú,ale naozaj fantastickú chuť ;-P a k tomu je Zobraziť celý popis Tekvica dodá koláču vláčnosť a jemnosť ;-) a kombinácia melasi a sezamu,dodá zasa koláču neobyčajnú,ale naozaj fantastickú chuť ;-P a k tomu je jednoduchý a rychly... Nebojte sa ho vyskúšať :-)
na 170 °C
Postup
-
1
Príprava je velmi jednoduchá.. Najprv si dopredu zmiešame polohrubú múku,krupicu,soda bicaronu a soľ.Lyžicou premiešame a dáme zatial bokom.Teraz si nastrúhame na hrubo bielu tekvicu,a až z "nastruhanej" tekvice si odvážime 600g.A este si opečieme nasucho v panvici 1dcl semových semienok.
- 2
A teraz ideme na cesto..Celé vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme do penista.Potom pridávame k tomu striedavo raz olej a raz zamiešanú múku..zakaždým dobre vymiešame mixerom.Nakoniec pridáme do cesta 1dcl sezam a 0,5dcl melasi a premiešame.Melasu dajte hociaku,z hociakeho ovocia,nemusi byt jedna konkretna melasa :-) ..ja som sem použila teraz svoju čerešňovú melasu :-)
- 3
A ako poslednú,pridáme tekvicu a premiešame..
- 4
Cesto vylejeme na olejom vytretí a múkou posypaný plech.Možno sa vám bude zdať cesto príliž riedke,ale nebojte sa,presne také má byť :-) Môj plech mal velkosť 25x35cm. Vložíme ho do rúry,ktorú sme si dopredu rozohriali na 170°C a pečieme 25-30minut.Pre istotu kontrolujeme ihlou..
- 5
už upečený koláčik necháme poriadne vychladnúť :-)
- 6
A potom už len nakrájať a vychutnať si ho ;-D Tekvica mu dodáva vláčnosť a jemnosť..a kombinácia melasi a opraženého sezamu,s určitým množstvom cukru a soli,dodá koláču nezamenitelnú chuť ;-P ..takú sladko-slanú melasovo-sezamovú ;-))) ..no to proste treba ochutnať,aby ste to zistili :-P Dobrú chuť :-)
- 2
@izabelka dakujem za pochvalu :-) kolacik je naozaj chutny a hebky :-)