Tekvicovo-melasový koláčik fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 16. júla 2014
Tekvicovo-melasový koláčik (fotorecept)
Foto: cesminaz

Tekvica dodá koláču vláčnosť a jemnosť ;-) a kombinácia melasi a sezamu,dodá zasa koláču neobyčajnú,ale naozaj fantastickú chuť ;-P a k tomu je Zobraziť celý popis Tekvica dodá koláču vláčnosť a jemnosť ;-) a kombinácia melasi a sezamu,dodá zasa koláču neobyčajnú,ale naozaj fantastickú chuť ;-P a k tomu je jednoduchý a rychly... Nebojte sa ho vyskúšať :-)

25-30 minút
na 170 °C

Suroviny

300 g
300 g
1 dcl
1 dcl
0,5 dcl
2,5 ČL
2 ČL
5 ks
600 g
1 dcl




Postup

  1. 1

    Príprava je velmi jednoduchá.. Najprv si dopredu zmiešame polohrubú múku,krupicu,soda bicaronu a soľ.Lyžicou premiešame a dáme zatial bokom.Teraz si nastrúhame na hrubo bielu tekvicu,a až z "nastruhanej" tekvice si odvážime 600g.A este si opečieme nasucho v panvici 1dcl semových semienok.

  2. 2

    A teraz ideme na cesto..Celé vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme do penista.Potom pridávame k tomu striedavo raz olej a raz zamiešanú múku..zakaždým dobre vymiešame mixerom.Nakoniec pridáme do cesta 1dcl sezam a 0,5dcl melasi a premiešame.Melasu dajte hociaku,z hociakeho ovocia,nemusi byt jedna konkretna melasa :-) ..ja som sem použila teraz svoju čerešňovú melasu :-)

    Tekvicovo-melasový koláčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A ako poslednú,pridáme tekvicu a premiešame..

    Tekvicovo-melasový koláčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto vylejeme na olejom vytretí a múkou posypaný plech.Možno sa vám bude zdať cesto príliž riedke,ale nebojte sa,presne také má byť :-) Môj plech mal velkosť 25x35cm. Vložíme ho do rúry,ktorú sme si dopredu rozohriali na 170°C a pečieme 25-30minut.Pre istotu kontrolujeme ihlou..

    Tekvicovo-melasový koláčik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    už upečený koláčik necháme poriadne vychladnúť :-)

    Tekvicovo-melasový koláčik (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A potom už len nakrájať a vychutnať si ho ;-D Tekvica mu dodáva vláčnosť a jemnosť..a kombinácia melasi a opraženého sezamu,s určitým množstvom cukru a soli,dodá koláču nezamenitelnú chuť ;-P ..takú sladko-slanú melasovo-sezamovú ;-))) ..no to proste treba ochutnať,aby ste to zistili :-P Dobrú chuť :-)

    Tekvicovo-melasový koláčik (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mramar
zaujala ma tá melasa vlastnej výroby (u teba konkrétne čerešňová) - ako to robíš?
cesminaz
@mramar ..kazdy pouzije taku melasu aku ma,aku vie napriklad kupit.Ja som do "surovin" hore napisala "melasa-pekmez vlastnej volby" ale redakcia to asi pri schvalovani-zverejnovani,upravila "z vlastnej volby na vlastnu vyrobu" ... Takze mila @mramar kludne pouzi bud hroznovu,morusovu alebo inu melasu :-) da sa kupit v kazdom tureckom obchode,alebo v obchodoch so zahranicnymi potravinami.Ale ak ta zaujima vlastna domaca vyroba melasi,tak tu najdes presny postup  varecha.pravda.sk/recepty/pekmez-fotorecept/52368-recept....
@izabelka dakujem za pochvalu :-) kolacik je naozaj chutny a hebky :-)
tatranka
Takéto koláče mám cez toto obdobie veľmi rada.Dobrá voľba. 5*Pekné foto.
tatranka
Takéto koláče mám cez toto obdobie veľmi rada.Dobrá voľba. 5*Pekné foto.
cesminaz
@tatranka @medovnicek .. :-) budem rada,ak vykusate @kukulienka To si ma potesila,dufam,ze sa ti melasa vydari ;-P potom sa ozvi! Inak z mrazaku tekvica nieje moc dobra do kolaca...hadam bude este aj vtedy cerstva tekvica v zahrade..radsej sprav z cerstvej :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia