Rohlíčky od pani magistry

douglas - fotkadouglas, 16. decembra 2010

Tento recept som dostala od svojej dlhoročnej kolegyne, pani magistry Marty z Prahy-Vršovíc. Tato vitálna dáma, lékárnice v důchodu, ktorá napriek svojmu požehnanému veku Zobraziť celý popisTento recept som dostala od svojej dlhoročnej kolegyne, pani magistry Marty z Prahy-Vršovíc. Tato vitálna dáma, lékárnice v důchodu, ktorá napriek svojmu požehnanému veku (cez 80 rokov) ich pečie každé Vianoce. Rohlíčky tvaruje malé, skôr v tvare podkovičky. Verím, že rohlíčky podľa tohoto receptu, prinesú sladké pochutnanie do vašich rodín. Krásne Vianoce!

30
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

11 dkg
1 ks
2 dkg
1 ks
5 dkg, mleté
15 dkg




Postup

  1. 1

    Jednotlivé suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Z cesta tvoríme rohlíčky. Ako som uviedla, môžeme vytvoriť malé v tvare podkovičky. Upečené obaľujeme v práškovom cukru.

Diskusia k receptu

helca103
ja som si to uľahčila a kúpila som si formičku v tvare podkovy a tak mám všetky úplne rovnaké :-))
marikasu
ja zas cesto vtlačím do formičky v tvare rohlíčka a vyklepnem na plech vyložený papierom :-))
helca103
to je tiež dobrý nápad zajtra budem piect tak vyskušam
maria777
výborny nápad mám formičky v tvare rohlíčkou dávam do kk
evanaaa
Tie rohlíčkové formičky som videla, ale chcem sa spýtať, to cesto sa tam dáva už ušúlané do tvaru rohlíčka, alebo sa ním tá jamka-rohlíček zaplní dorovna ? Ďakujem za odpoveď.
nadia56
ja si davam cesto na rohlicky do masoveho mlynceka s tvoritkom na pecivo , jednotlive kusky ohnem do rohlikoveho tvaru a mam ich vsetky rovnake s jemnym vzorom na povrchu, :-)
douglas
Ani sama neviem, ako sa táto diskusia zvrtla do plnenia nejakých formičiek :), ale OK. Moja bývalá kolegyňa jednotlivé rohlíčky tvarovala ručne, tj. urobila dlhý váleček z cesta, nožom ukrojila kúsok, ktorý ešte tzv. prešúľala a tvarovala ho do písmena "U". Jednotlivé tvarovanie je pracné, ale o to jedinečnejšie.

PS: Dnes som skôr zo záujmu si prečítala článok Deset geniálních triků pro dokonalé vánoční pečení, kde pro rady a zajímavé recepty zašli do kulinářského ateliéru Appetito a svoje fígle prozradila "profesorka" umělecké cukrařiny Mirka van Gils Slavíková, která připomíná, že v těstě nesmí chybět sůl. Mouku doporučuje prosít přes síto a tím provzdušnit. "Pokud ale máte robot, není to nutné, protože tuto práci vykoná hnětením za vás," prozrazuje. Do těsta přidává jen žloutky, protože bílek vysouší těsto.

Takže môžeme si recept ešte vylepšiť o jednu zložku a to o SOĽ. :).
hannah22
ano súhlasím s Vami je to nutné kvôli chuti dá to cestu šmrnc.... :))
jerica
milá @douglas veľmi dobre mi padlo keď si pridala k môjmu receptíku "kura na hline " koment z úryvkom ROuming , smiali sme sa so synom na tom až do popuku , videli sme ten film ale veľmi dávno, tak sme si to oživili , píšem ti sem preto , lebo neviem či by si sa vrátila k tomu receptu.Ďakujem,Jerica
marienka44
@Douglas ,moj recept na vanil.rozky neobsahuje zltky , ziadne. Zda sa mi uverejnena davka malá , len z 15 dkg múky.
douglas
Gramáže a ingradiencie sú tak, ako som dostala od bývalej kolegyne a uverejnila som rcp preto, lebo rohlíčky mám overené. Ale nie je problém celú dávku vynásobiť 2x, tj.30dkg múky :). Ale rozumiem tomu, pretože i ja som bola zvyknutá na receptúry s min.30dkg a viac múky a pod. Dnes tomu tak nie je, asi viac šetrím :D.