
Tvarohová bábovka
Tvaroh, zmäknutý tuk, žĺtky a cukor do hladka vymiešame. Postupne pridávame mlieko a kypriaci...

Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkou
Špenát umyjeme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme.

Domáce kváskové tortilly
Tieto kváskové tortilly sú vyrobené z odloženého kvásku z tej menej aktívnej časti....

Syrovobrokoličková variácia študenta
Ako pravý študent väčšinou sa moje kuchárske umenie sústreďuje na cestoviny na rôzny spôsob, preto Vám...

Kurací 3 boj
Suroviny na marinády si zmiešame kazdu zvlast . Kuracie stehná umyjeme a namočíme v marinádE...

Biele božteky
Čokoládu zmiešame s pokrmovým tukom a vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť. Necháme chvíľku vychladnúť a malou lyžičkou...

Čokoládové pralinky s bezlepkovými sušienkami, pistáciami a lyofilizovanými malinami
Čo takto vyrobiť si domácu bonboniéru? Skúste náš dnešný recept na čokoládové pralinky a budete sa čudovať, aké je to jednoduché....

Šúľance s makom
Tieto chutné zemiakové šúľance môžeme pripraviť nielen s makom, ale aj s mletými orechmi.

Pomarančová pochúťka
Umyté a suché pomaranče rozrežeme napoly. Dužinu lyžičkou opatrne vyberieme a pokrájame na malé kúsky. Banány...

Pórová polievka
Nikde som nevedela nájsť recept ktorý by mi úplne vyhovoval, tak som si vytvorila svoj a...

Opečená podbrušinka plnená mletou podbrušinkou
Dnešný obed som počas prípravy menila, lebo do druhej podbrušinky sa nedal vytvoriť otvor pre plnku....

Kofila rezy
Predhrejte rúru na 180 °C. Vyšľahajte žĺtky s cukrom do peny. Postupne pridajte múku zmiešanú s...

Zaprávané kurča s hríbmi
Čisté kurča rozporciujeme a osolíme. Na rozpalenom masle opražime na tenké plátky nakrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu....

Oprážané zeleninovo-lepkové plátky
Ďalší z mojich experimentov s pšeničným lepkom, tentokrát sú výsledné plátky mäkkšie. Ako príloha by...

Ovocné crumble
Jednoduchý a zdravý dezert na každú príležitosť, posedenie, oslavu alebo len tak...

Zeleninový prášok na ochucovanie jedál
Prírodné ochucovadlo bez chemikálií. Možno sa niekomu hodí...

Údený pstruh so zeleninovou bublaninou
Bielky oddelíme od žĺtkov, z bielkov vyšľaháme sneh. Do vymiešaných žĺtkov pridáme múku, prášok...

Sušené jahody
Sušené jahody sú výborná vec – dajú sa použiť na ozdobu dezertov, ale aj ako chutný a zdravý...

Bezlepkové tekvicové tortellini
Tekvicové tortellini sú príjemnou zmenou v dennom jedálničku. Najmä teraz na jeseň, v sezóne tekvíc, sa ich oplatí vyskúšať....

Cestovinový šalát
Uvarené, vychladnuté a pokrájané makaróny dáme do misy. Papriky umyjeme, očistíme a spolu so...

Pečené králičie stehná s hubovo–žemľovou plnkou
Sušené huby namočíme. Slaninku nakrájame na malé kocky a orestujeme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, pretlačený cesnak a...

Jemná oříšková bábovka
Moc mi chutná a jsou li ořechy rád dělám. Recept je od mé sousedky, dobré kuchařky....

Ryžové rolky z kapra a zo zeleru
Očisteného kapra najemno pokrájame. Stopkový zeler nakrájame nadrobno a zmiešame s kaprom. Pridáme najemno posekanú čili...

Sladký zemiak s krabími tyčinkami
Krabie tyčinky a tekutý ťahavý syr, do rúry aj na gril!

Kysnutý koláč s čučoriedkami a rebarborou
Čučoriedky sú sladučké a rebarbora zas príjemne kyslastá. Preto je tento kysnutý koláč taký veľmi chutný....

„Tuhé" mäsité gule
Mäso, korenie, soľ a vajcia zmiešame a dobre premiesime. Zmes zahustíme trochou strúhanky a...

Varená plnka
Slaninku nakrájame na menšie kúsky a dáme na panvicu, aby sa upiekla. Pridáme nakrájanú cibuľu...

Jednoduché pistáciové sušienky s goji v tmavej čokoláde
V mixéri rozmixujeme pistácie a goji.

Vianočná štóla bez lepku
Vianočná štóla hádam nesmie chýbať na žiadnom štedrovečernom stole. A ak ste ju aj zatiaľ nevyskúšali, je azda najvyšší čas....