12-16
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
120 g |
|
100 g |
|
20 g |
|
1 ČL |
|
Krém: | |
250 g |
|
200 ml |
|
2 ks (čokoládová tyčinka s kávovou príchuťou) |
|
2 PL |
|
Poleva: | |
150 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Predhrejte rúru na 180 °C. Vyšľahajte žĺtky s cukrom do peny. Postupne pridajte múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. V samostatnej miske vyšľahajte bielky na tuhý sneh a jemne ich vmiešajte do cesta. Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte približne 12–15 minút. Nechajte vychladnúť.
- 2
Roztopte Kofila tyčinky vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke. Mascarpone zmiešajte s roztopenými tyčinkami, cukrom a vyšľahanou smotanou na jemný krém.
- 3
Na vychladnuté cesto rovnomerne natrite krém.
- 4
Roztopte čokoládu s maslom a nechajte mierne vychladnúť. Polevu nalejte na krém a rovnomerne rozotrite.
- 5
Dezert dajte na niekoľko hodín do chladničky. Potom krájajte na rezy.
Tiež kávový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu