Nikde som nevedela nájsť recept ktorý by mi úplne vyhovoval, tak som si vytvorila svoj a použila len to, čo som chcela.
5 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z masla a hladkej múky si pripravím bielu zásmažku.
- 2
Pór očistím od zvädnutých častí a nakrájam na 0,5cm až 1cm široké kolieska, ktoré vložím do hrnca. Zalejem vodou.
- 3
Osolím, okorením bielym korením a dochutím muškátovým orieškom (biele korenie používam s muškátovým orieškom v pomere približne 2:1 ) Pridám 1 celý strúčik ošúpaného cesnaku a nechám variť pokiaľ nie je pór mäkký.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja pór najprv trochu opražím na oleji, stále pridám 1 mrkvu- kvôli farbe, cesnak s pórom nedávam, ani zápražku, ale dám 1-2 PL mrveničky.