Zapečená hrianka so sviečkovicou, s jablkom a so syrom
Ivan Štefula
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 6. septembra 2015
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 6. septembra 2015
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zo sviečkovice nakrájame 100 – 150 g kúsky, ktoré mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Z jednej strany opečieme sprudka, obrátime, znížime príkon tepla a necháme mäso pomaly opekať, aby zostalo vnútri ružové a šťavnaté.
- 2
Jablká zbavíme šupky, pozdĺžne prekrojíme na polovicu a zbavíme jadrovníka. Takto pripravené jablká vložíme do vody s rozpusteným cukrom, so škoricou a pomaly na slabom ohni varíme, aby nabrali chuť škorice.
- 3
Jablká necháme vychladnúť. Na opečenú hrianku položíme hotové mäso, potom jablko, nakoniec zakryjeme gorgonzolou a dáme zapiecť do rúry.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu