
Zvlaštné rezne
často robim jedlá podľa vlastných napadov a vlastnej fantazie, resp. čo chladnička dá, alebo čo treba spotrebovať....

Závin pre kráľov s vínovou penou šodó
Tento recept sa tvári ako starodávny, ale nie je v mojich silách potvrdiť alebo vyvrátiť jeho...

Zemiakový paprikáš na lečovom podklade
Ak niečo ľahké, rýchle, jednoduché, ale rozhodne chutné, v priebehu týždňa, tak...

Pohánkové palacinky
Z ingrediencií si vypacujeme hladké cesto, ktoré lejeme naberačkou na rozpálenú panvicu a pečieme z oboch...

Labužnícke makaróny
Nakrájanú šunku opečieme na masle, pridáme hrášok, šampiňóny, soľ, korenie a dusíme 5...

Pstruh s mandľovými lupienkami
Pstruhov poriadne umyjeme zvonka aj zvnútra pokiaľ sa dá, osušíme ich papierovými utierkami a odrežeme im...

Hubové šatôčky na zeleninovom ragú
Zemiaky uvaríme, zomelieme, pridáme soľ, vajce a múku. Vyformujeme cesto, rozvaľkáme, ...

Základné linecké cesto
Zo základného lineckého cesta, ktoré je pripravené s maslom a s voňavým vanilkovým cukrom sa dá...

Marinovaný losos
Limetku dobre umyjeme, z polovičky nastrúhame kôrku do misky, potom limetku rozkrojíme a vymačkame znej...

Ovocný koláčik s posýpkou
Recept na tento koláč som našla náhodne pri listovaní v kalendári a zapáčil sa mi, ...

Mäsom plnené taštičky z červenej šošovice
Cesto: Šošovicu uvaríme do mäkka, približne 15–20 minút. Necháme vychladnúť. Uvarenú šošovicu aj s...

Špagety s krémovou paradajkovou omáčkou a fazuľovými guľkami podľa Sone Makranskej
Aj bez mäsa a živočíšnych prísad to ide chutne, ľahko, vyvážene a zdravo.

Whisky flambovaná foie gras s toastom
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

Fánky s malinovou omáčkou
Rozmiešame smotanu so žĺtkami, rumom a soľou, postupne primiešavame múku. Dobre vymiesené cesto rozvaľkáme;...

Plnená kelová hlava
Jesenný recept pre tých, ktorí sú leniví robiť plnené kelové listy.

Cholesterolová vražda
Táto papina dostala názov podľa svojho vzhľadu po dokončení, ale pre nás, ktorí sa...

Profiterolky
Profiterolky sú klasický francúzsky cukrársky výrobok, u nás známy ako veterník.

Sobotňajšia šošovica
Tak som dostala chuť na strukoviny, že som si nafľaku musela uvariť polievku. A prečo...

Vitamínová bomba
Neviem či je to dobrý názov, ale ja to robím teraz častejšie v tomto období, ked sú...

Koňakové pečienky v zemiakovej placke
Očistené zemiaky postrúhame najemno spolu s cesnakom, pridáme vajcia, múku, majorán, osolíme a...

Jagále koláče
Jagále koláče znamenajú v rómčine surové koláče :)... Naučila ma ich teta ked som bola decko,...

Palacinkové lievance z tvarohom
Na začiatku som si pripravil palacinkové cesto z mlieka, vajec a múky. Nechal so ho...

Veľkonočné muffiny s cuketou, mrkvou a Tofu
Vyskúšajte zdravé muffiny s Tofu. Stačí chvíľa a chutné občerstvenie máte na stole. Prajeme veselé...

Biely vodopád pod kuracími nočkami na paradajkovej omáčke
Japonci dali týmto cestovinám bez sacharidov, ktoré sú vlastne zeleninou v tvare cestovín a ako bonus...

Brokolicová nátierka / šalát
Tento recept sa ku mne dostal ako salat, no my si ho pripravujeme ako natierku na...

Vidiecky zapekaný nákyp
Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Precedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme ich a pokrájame na väčšie...

Špagety s horčicovo-citrónovou omáčkou a jarnou zeleninou
Chuť jari je v tomto jedle krásne citiť. Lahodná zelená špargla s hráškom a fazuľkami dostane...