Foto: podravka
Komerčný recept
Chystáte sa na jarný výlet a neviete, akú dobrotu vziať zo sebou? Tieto mafiny sú ideálnym
riešením! Úžasná chuť
Lino lady spôsobí, Zobraziť celý popisKomerčný recept
Chystáte sa na jarný výlet a neviete, akú dobrotu vziať zo sebou? Tieto mafiny sú ideálnym
riešením! Úžasná chuť
Lino lady spôsobí, že vaši priatelia budú chcieť s vami chodiť na výlety každý deň.
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
350 g |
|
2 čl |
|
1 čl |
|
0,5 l |
|
0,1 l |
|
2 ks |
|
3 čl |
|
Plnka: | |
150 g |
|
150 g |
|
Poleva: | |
150 g |
|
2 - 3 PL |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 200℃. Formu na mafiny vystelieme papierovými košíčkami. Vyšľaháme vajcia, pridáme mlieko a olej.
- 2
V druhej miske zmiešame múku s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme kypriaci prášok a sódu bikarbónu. Následne spojíme s hmotou z vajec, mlieka a oleja a dôkladne premiešame, kým nevznikne ľahká zmes.
- 3
Košíčky naplníme pripraveným cestom. Pečieme pri 200℃ približne 20 minút.
- 4
Upečené mafiny vyberieme z plechu a necháme vychladnúť.
- 5
Každý mafin rozrežeme po šírke na polovicu. Na spodnú časť natrieme Lino ladu a zakryjeme vrchnou časťou mafina.
- 6
Do práškového cukru postupne pridávame citrónovú šťavu, až kým nám nevznikne tekutá poleva.
- 7
Polevu nalejeme na mafin a posypeme ovocím, ktoré sme nakrájali na malé kocky alebo čokoládovými hviezdičkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu