Jarné mafiny

podravka - fotkapodravka, 16. mája 2016
Jarné mafiny
Foto: podravka

Komerčný recept
Chystáte sa na jarný výlet a neviete, akú dobrotu vziať zo sebou? Tieto mafiny sú ideálnym riešením! Úžasná chuť Lino lady spôsobí, že vaši priatelia budú chcieť s vami chodiť na výlety každý deň.

60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
350 g
2 čl
1 čl
0,5 l
0,1 l
2 ks
3 čl
Plnka:
150 g
150 g
Poleva:
150 g
2 - 3 PL
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 200℃. Formu na mafiny vystelieme papierovými košíčkami. Vyšľaháme vajcia, pridáme mlieko a olej.

  2. 2

    V druhej miske zmiešame múku s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme kypriaci prášok a sódu bikarbónu. Následne spojíme s hmotou z vajec, mlieka a oleja a dôkladne premiešame, kým nevznikne ľahká zmes.

  3. 3

    Košíčky naplníme pripraveným cestom. Pečieme pri 200℃ približne 20 minút.

  4. 4

    Upečené mafiny vyberieme z plechu a necháme vychladnúť.

  5. 5

    Každý mafin rozrežeme po šírke na polovicu. Na spodnú časť natrieme Lino ladu a zakryjeme vrchnou časťou mafina.

  6. 6

    Do práškového cukru postupne pridávame citrónovú šťavu, až kým nám nevznikne tekutá poleva.

  7. 7

    Polevu nalejeme na mafin a posypeme ovocím, ktoré sme nakrájali na malé kocky alebo čokoládovými hviezdičkami.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: