Foto: ancicka
Tento koláčik tiež zaradujem medzi tie babičkovské recepty,l ebo je z mojej starej kuchárskej knížky po babičke.
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
300 g varené |
|
250 g |
|
500 g |
|
1 ks |
|
100 g (alebo margarín) |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 ČL mletá |
|
Plnka: | |
1 bal. |
|
1/2 ks na šťavu |
|
200 g strúhaná |
|
100 g |
|
200 g mleté |
|
50 g mleté |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín si zahnetiem cesto. Kým pripravím plnku,odložím do chladu.
-
2
Mrkvu ošúpeme a na jemno postrúhame. Dáme jú do rajničky, pridáme 100 g cukru, cit. šťavu a malé množstvo vody a dusíme do mäkka.
-
3
Orechy a piškoty pomeliem a zmiešam spolu.
-
4
vsypem do udusenej mrkvy a zamiešam.
-
5
Pridám vanilkový cukor.
-
6
Z cesta oddelím asi 1/3 a väčšiu časť cesta vyvaľkám vo veľkosti plechu. Cesto prenesiem na pomastený plech,
-
7
rozotriem naň plnku,
-
8
menšie cesto rozvaľkám a narežem si pásiky na mriežky.
-
9
Pásiky poukladám na plnku a upečiem.
-
10
Po upečení podľa chutí môžme pocukrovať. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu