Čokoládovo–gaštanové kocky
Michaela Záňová
cukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 11. októbra 2015
cukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 11. októbra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
75 minút
príprava
príprava
8 minút
na 240 °C
na 240 °C
Postup
-
1
Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, potom pridáme vyšľahané žĺtky s olejom a nakoniec preosiatu hladkú múku s kypriacim práškom a kakaom.
- 2
Piškótu rozdelíme na tri plechy vyložené papierom na pečenie a pečieme pri teplote 240°C asi 8 minút. Pláty sa nesmú prepiecť, lebo budú vysušené.
- 3
Plnka: Gaštanové pyré rozriedime troškou mlieka, aby neboli v hmote hrudky. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. Vyšľaháme šľahačku s cukrom. Čokoládu zriedime troškou amaretta a metličkou ju zamiešame do šľahačky.
- 4
Nakoniec primiešame ešte rozriedené gaštanové pyré a dobre premiešame. Naplníme pláty, každý plát môžeme potrieť obľúbeným džemom. Rezy necháme vytuhnúť a nakoniec polejeme čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu