Čokoládovo–gaštanové kocky

Michaela Záňová
cukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 11. októbra 2015
Čokoládovo–gaštanové kocky
Foto: Ľuboš Pilc
8
porcií
75 minút
príprava
8 minút
na 240 °C

Suroviny

Pláty:
430 g
430 g
150 ml
330 g
1,5 bal.
100 g
Plnka:
0,5 l
200 g
70 g
1 bal.




Postup

  1. 1

    Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, potom pridáme vyšľahané žĺtky s olejom a nakoniec preosiatu hladkú múku s kypriacim práškom a kakaom.

  2. 2

    Piškótu rozdelíme na tri plechy vyložené papierom na pečenie a pečieme pri teplote 240°C asi 8 minút. Pláty sa nesmú prepiecť, lebo budú vysušené.

  3. 3

    Plnka: Gaštanové pyré rozriedime troškou mlieka, aby neboli v hmote hrudky. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. Vyšľaháme šľahačku s cukrom. Čokoládu zriedime troškou amaretta a metličkou ju zamiešame do šľahačky.

  4. 4

    Nakoniec primiešame ešte rozriedené gaštanové pyré a dobre premiešame. Naplníme pláty, každý plát môžeme potrieť obľúbeným džemom. Rezy necháme vytuhnúť a nakoniec polejeme čokoládou.

Diskusia k receptu

gitka61
Zaujimavy zakusok paci sa mi hlavne ten krem.Nasi velmi oblubuju gastanove pyre ,takze urcite ho vyskusam .Cesto spravim ,len svoje oblubene pyskotove ,ale krem dam Vas .k.k.*****
slawi
Mne sa tiez paci ta plnka a cesto si spravime bezlepkove :)
branka
aj ja si spravim krem ale amaretto nahradim rumom, ten sa lepsie hodi ku gastanom....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia